is de wifi verbinding langzamer als je er met meerdere gebruikers op zit

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je met al die gebruikers in totaal de bandbreedte van de Wi-Fi bezet zal je dat kunnen merken. Vooral als je torrents/via nieuwsgroepen gaat downloaden.

Ja, he ligt er een beetje aan of je wifi goed is. Als je slechte wifi hebt zul je het sneller merken.

De router/switch distribueert de snelheid binnen je netwerk. Dit zegt dus dat hoe meer gebruikers er op het netwerk zitten, hoe meer de router/switch moet verdelen, dit gaat ten koste van snelheid. Kort antwoord: Ja, met meer gebruikers moet er meer verdeeld worden.

Iedere gebruiker die op jou router zit, maakt gebruik van hetzelfde kanaal om te zenden en te ontvangen. Om 'verstaan' te kunnen worden mag er dus maar één tegelijk zenden. 'Praten' er toch 2 tegelijk, dan moet dat gedeelte overnieuw. Hoe meer gebruikers, hoe minder kans dat je aan het woord komt en hoe meer kans dat er 2 door elkaar praten en het allemaal nog eens overnieuw moet. Zoals je ziet is het net een gesprek met een aantal mensen, wil je elkaar verstaan en gegevens uitwisselen, dan mag er maar 1 tegelijk aan het woord. Toegevoegd na 1 minuut: Naast het aantal gebruikers is ook de intensiteit van het verkeer belangrijk. Hoe meer data verstuurt en ontvangen wordt hoe moeilijker het wordt om iedereen die daarom vraagt bedient kan worden.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100