ben ik opgelicht en weet iemand wat ik moet doen?

ik moest zo spoedig mogelijk Efteling kaartje vinden voor 6 personen dus ik had zelf een advertentie op marktplaats gezet met gezocht Efteling kaarten toen reageerde iemand via een sms ik heb wel kaartjes 7.50 per stuk ik zei oke en zo ging het verder via de sms ik vroeg of hij een foto wou laten van de Efteling kaartjes maar hij zei nee omdat het een E-ticket was en ik hem zo kon uitprinten ik zei oke en vroeg naar zijn adres en banktekening nummer en die gaf die vervolgens had ik het geld overgemaakt via internet op ing en toen zei hij dat hij de geld niet heeft ontvangen en dat ik het spoed moest doen hij zei je kunt het geld nog een keer sturen met spoed en danzal ik die andere geld terug sturen als ik het ontvang heb en hij zei ook je kunt een bedrag boven de 250 euro sturen dan is het automatisch spoed en dat hij de de rest zou terug sturen ik zei nee ik vroeg om een foto te maken dat hij het niet heeft ontvangen toen zei hij nee ik heb geen camera toen zei hij ik stuur dan de kaartje maandag op terwijl ik ze juist dan nodig had wat ik niet snap is waarom hij ze dan niet morgen opstuurt maar mijn vraag is nou: ben ik opgelicht en wat kan ik er tegen doen en moet ik nog meer informatie vragen

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet aangifte doen bij de politie, dit kan ook online zijn. Maar voor de toekomst, als iemand eftelingkaartjes verkoopt voor 7,50€, trap er dan niet in, dit is te mooi om waar te zijn. Ook zou ik snel bij je bank dit bedrag nog proberen te storneren (als dat nog kan). En sowieso de politie inlichten, dit is gewoon diefstal en uiteraard geen geld meer overmaken naar deze persoon!

Ja, je bent opgelicht! Je kan wel steeds overmaken op de bankrekening van diegene, maar als diegene steeds blijft zeggen dat hij of zij het nog steeds niet heeft ontvangen dan blijf je maar doorgaan met overmaken. Denk de volgende keer beter na voordat je mensen vertrouwd en snel geld overmaakt, want dit gebeurt zo vaak via marktplaats. Doe aangifte tegen hem of haar en ik hoop dat de politie je geld kan terug krijgen, maar ik was wel mijn geld kwijt! Terwijl die persoon bekend was bij de politie met dat soort zaken. Belachelijk!

Je kunt de oplichting het beste melden bij Marktplaats. Ze werken in ernstige gevallen samen met de politie.

Aangifte bij de politie, loopt meestal uit op een zepert; de politie zal je afpoeieren, met het stellen, dat dit een particuliere aangelegenheid is. Inderdaad, per direct marktplaats op de hoogte stellen. Maar ook per direct contact opnemen met je bank; (op za/zo dicht waarschijnlijk, probeer alvast te bellen waar je je vermissing/blokkering pinpas behoort aan te melden. En vraag aldaar wat te doen. En morgen naar je bank; en per direct terugboeken.). Wel proberen, om aangifte te doen ! Waarschijnlijk kan dit pas maandag tijdens kantoor uren, (mocht het lukken). En ook nu alvast naar het politiebeau. Wel is het zo ! dat een overboeking niet direct zichtbaar is, voor de ontvanger; Dit hangt ook af van het tijdstip van internet overboeking, (250 of meer is waarschijnlijk niet van invloed) Wist hij, dat je de kaartjes maandag nodig had? En/of waarom zag je dan niet af van de koop?

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100