Hoe blijf ik mijn computer de baas?

Als ik op GV zit gaat mijn computer zelf andere dingen doen. Welke is mij een raadsel, maar door die acties van hem kan ik de reacties op GV niet openen, lezen, zelf eentje geven en ook geen vragen stellen. Hoe kan ik hem overhalen zich koest te houden? Het gebeurt echt ontzettend vaak. (ik zie dat hij wat aan het uitspoken is aan de groene blokjes beneden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gebruik Ccleaner eens, deze maakt je computer op een veilige manier schoon en weer sneller. Zet alles aan in het programma en doe ook het register. Ik gebruik ook Firefox browser, deze werkt veel beter en sneller dan alle anderen. Toegevoegd na 3 minuten: En hier nog Firefox

Bronnen:
http://www.ccleaner.com/
http://www.mozilla-europe.org/nl/firefox/

Upgraden naar een fatsoenlijke browser zoals: Google Chrome

Bronnen:
http://www.google.com/chrome/?hl=nl

Die groene blokjes geven aan hoe ver de computer is met het inladen van de pagina. Als hij nog groene blokjes aan het tekenen is, is de pagina nog niet helemaal geladen - er moeten dan nog onderdelen van het Internet worden opgehaald. Vaak zie je dan in diezelfde balk staan WAT hij dan op dat moment nog aan het ophalen is. Zolang de pagina nog niet volledig binnen is, kun jij inderdaad geen reacties openen, en zijn bepaalde andere functies ook nog niet beschikbaar - die functionaliteit is dan nog niet ingeladen. Wat je eraan kunt doen is je Internetverbinding eens testen op snelheid. Misschien heb je traag Internet. Verder kun je kijken of je ergens een virusscanner hebt geïnstalleerd die zijn tijd neemt om alles eens lekker uitgebreid te controleren. Of een firewall die zoiets doet. Soms helpt het om op F5 (opnieuw laden) te drukken.

Als je dit probleem eerst niet had zal ik maar eens op virussen gaan scannen... Enkele gratis (en goede) scanners om te beginnen: Adaware - http://www.lavasoft.nl Hitman Pro - http://www.surfright.nl/nl Malware Bytes - http://www.simplysup.com Remove it pro - http://www.incodesolutions.com/removeit.php Trojan Removal - http://www.simplysup.com Toegevoegd na 1 uur: Zoals bij de reactie bij Cryofiel al aangegeven. Wel de meerdere scanners installeren maar deze handmatig gebruiken. NIET alles tegelijk actief/automatisch zetten.

Download en draai de Process Explorer van Sysinternals. Op Windows Vista en 7 moet je dit misschien doen als Administrator om wat meer te zien. In elk geval kan je nu alle processen makkelijk in de gaten houden wat ze doen. Zet even wat extra lolommen aan, zoals User Name en Company Name om te zien wie wat doen. Virii hebben meestal geen Company name. Wil je meer weten wat een process doet? Rechts klik op dat process en kies: "Search Online...". Als je het een tijdje draait, dan krijg je wel een gevoel voor wat normaal is en wat afwijkt.

Een computer moet weten wie er de baas is, een corrigerende tik op zijn tijd werkt bij mij prima, in het ergste geval 3 hoog het raam uit, vervolgens naar beneden om te kijken wat er nog leeft, je zal zien dat de overlevenden van deze crash verder gehoorzaam zullen zijn, dit omdat ze op de hoogte zijn van de gevolgen van wangedrag! Verder helpt het als je niet van die rare balken installeert en je regelmatig even een cleansweep doet (CC Cleaner?) Zorg ook dat er niet teveel bestanden in je startfile zitten, dit start hij namelijk allemaal op als jij je pc aanzet en sommige programma's gaan op willekeurige momenten acties uitvoeren waar jij geen opdracht voor gegeven hebt. Zo weinig mogelijk in de startfile dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100