Valt er geld te verdienen met achterhalen beveiligingslek?

Hallo allemaal,

Ik ben erg geïnteresseerd in dingen proberen te kraken of omzeilen. Ik weet dat dit niet allemaal mag, daarom gebruik ik het alleen maar voor eigen doeleinden. Nu heb ik een beveiligingslek gevonden in de schoolpas van mijn oude middelbare school. (Beetje geprobeerd met oude schoolpas).

Nu is gebleken dat de schoolpas zo lek als een mandje is. Je kan er geld op zetten via de computer en andermans kluisjes mee open maken.

Mijn vraag; kan ik hiermee aankloppen bij de directie van school en valt er nog wat aan te verdienen? Hoe kan je dat het beste brengen bij de betreffende school?

Graag jullie hulp!

Groet,
Jordi

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel grote bedrijven zoals Google keren vrij grote beloningen uit voor het vinden van een beveiligingslek in hun systemen. Scholen e.d. zullen echter eerder aan komen met een fles goedkope wijn ben ik bang..

Ik betwijfel of je school er geld voor zal geven, maar je kunt hier zeker carrière in maken. Mijn man heeft lang gewerkt als IT-beveiligingsspecialist, en een deel van zijn werk bestond uit het uitvoeren van penetratietests: in opdracht van de eigenaar van het systeem proberen de beveiliging te omzeilen. Let op: tenzij de eigenaar van het systeem vóóraf toestemming heeft gegeven, ben je strafbaar, ook al doe je dit met de beste bedoelingen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100