Op welke website kan je makkelijk met een team overleggen?

Wij werken met een team dat allemaal ergens anders in Nederland zit en makkelijk wilt overleggen. Via email ed gaat het een beetje omslachtig, we willen gewoon een afgeschermde pagina waar we makkelijk berichtjes kunnen plaatsen, en daarop reageren. Ook bestanden en foto's moeten gedeeld kunnen worden. Eigenlijk een beetje als Facebook... (ps mag ook in het Engels)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Yammer werkt hetzelfde als Facebook, maar is bedoeld voor bedrijven. Dezelfde manier van delen van informatie, maar dan afgeschermd en beperkt tot de leden van je team.

Bronnen:
yammer.com

Zijn groepsgesprekken in sociale netwerken een optie? Skype, Facebook of Whatsapp. In het geval van Skype en Facebook kan je op meerdere apparaten (mobiel, tablet en computer) verder discussiëren. Toegevoegd na 42 seconden: Delen van bijv. foto's is bij allemaal mogelijk

www.teamers.nl Vooral gericht op sportteams maar werkt prima voor bedrijven. (Bij mijn vorige bedrijf gebruikten wij ook deze website) Je kunt hier berichten plaatsen, een agenda bijhouden etc.

Wat naast de reeds gegeven oplossingen misschien ook een idee is; een eigen (shared of dedicated) server en daar een groupware pakket op installeren. Die bestaan er diverse en zijn makkelijk te installeren. Dan kun je daar op dezelfde manier met je team gebruik van maken als bijvoorbeeld online diensten als facebook maar dan heb je alles zelf in de hand. Wel is er dan iemand nodig die dit systeem kan beheren en onderhouden maar met een klein beetje technische kennis en alle info die op internet te vinden is kom je een heel eind.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100