Kan ik getraceerd worden als ik voor de grap amerikaanse bedrijven bel?

Ik bel soms amerikaanse bedrijven met skype samen met vrienden, voor de lol.
Gewoon prank-callen dus..
We belden Allposters, een soort helpdesk voor bestelling status, bestelling plaatsen, etc..
op een gegeven moment merkte dat vrouwtje dat wij haar in de zeik namen, toen zei ze " sir this call is being traced and I'll inform the authorities" , kunnen ze ons wat maken vanuit amerika? dat ze viavia de Nederlandse politie bereiken en dat er zometeen agenten voor de deur staan?

=d

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je kan getraceerd worden, maar wegens de privacy beleid van skype zouden de bedrijven jouw identiteit niet kunnen achterhalen. De bedrijven moeten namelijk aankloppen bij skype om jouw gegevens (IP) te kunnen bemachtigen. Deze wordt pas verstrijkt bij een zwaar delict die in strijd is met de skype regels. Mochten bedrijven mega verlies lijden door iets wat je via skype doet, dan zou ik wel oppassen en gebruik maken van een anoniem netwerk zoals tor. http://torandskype.blogspot.nl/ Het zijn wel rot streken wat jullie uithalen, maar ja iedereen heeft wel eens een rotstreek uitgehaald tijdens zijn jeugd. Kijk wel uit, er kunnen ook hackers ingezet worden die jullie identiteit achterhalen, waarbij de bedrijven acties zouden kunnen ondernemen.

Ik zou me geen zorgen maken voor een prank call komt echt de politie niet aan de deur al helemaal niet voor prank calls in de usa. R

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100