Packard bell laptop van 5 maanden oud gaat verschrikkelijk traag

Hey, ik heb een packard bell laptop, en is nu ongeveer 5 maanden oud. Sinds enkele dagen gaat hij vreselijk traag wat niet zijn gewoonte is. Het enigste dat is verandert was het muziekprogramma bearshare dat ik inmiddels al heb verwijderd in hoop dat het weer zo sneller werken, maar helaas is dit niet zo. Als voorbeeld heeft hij meer dan 10 minuuten nodig om een youtube filmpje van ongeveer 3 minuutjes te zien...
Weten jullie wat het probleem is & hoe ik het kan oplossen?
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer eerst eens: 1. Start 2. Uitvoeren 3. msconfig {enter} 4. Opstarten 5. Vink alles uit 6. Reboot En: 1. Start 2. Uitvoeren 3. services.msc {enter} 4. Kijk erg goed in de lijst of er toch niet nog een bearshare- of ander p2p-programma actief is. Indien wel, en je wilt 't blijven gebruiken: koop dan bijv. NetLimiter2, waarmee je bandbreedte kunt beperken voor je p2p-software. Dat kan trouwens ook vaak wel in de p2p-software, maar is vaak complexer of meer gericht op tijdelijkheid. Indien je 't niet wilt blijven gebruiken: schakel 't uit. Verder is YouTube gewoon lang niet altijd even snel, ook al heb je de snelste PC ter wereld en een 1Gbit internet-verbinding.

Je moet je systeem onderhouden, als je dit niet doet wordt hij traag. Hiervoor zijn genoeg programma's te vinden op internet. En probeer eens de tijdelijke bestanden te verwijderen, misschien dat het helpt.

Bearshare is een programma voor peer-to-peer bestanden delen. Met andere woorden: je hebt bestanden gedownloadvan anderen van wie je niet weet of ze te vertrouwen zijn , en misschien zelfs je computer helemaal open gezet voor kwaadwillenden. Het eerste dat ik zou doen, is je laptop controleren op virussen, spyware etc. Omdat je niet weet of je virusscanner zelf misschien is aangetast, kun je een online virusscanner proberen, zoals BitDefender. Die gebruik ik zelf ook zo af en toe als backup voor mijn reguliere virusscanner.

Bronnen:
http://www.bitdefender.com/scanner/online/...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100