Waarom wordt mijn laptop zo warm en valt hij dan uit?

Hallo,

Mijn laptop ( Fujitsu Siemens ) doet al een tijdje heel raar: Als ik een spel ga spelen zoals GTA 4 en Minecraft word hij na enige tijd ( 5 min. ) zo warm dat je er een eitje op kan bakken. Dan, na circa 30 min. valt hij zonder waarschuwing uit.

Dit probleem had ik eerst nooit, maar is steeds erger geworden.

Ik heb de ventilator nagekeken, maar hier zit geen stof in. Verder zie ik ook geen andere problemen.

Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Computer gaat uit zelfbescherming uit; oververhitting. Er is iets fout met de koeling van je laptop. Het mag nooit zo warm worden in vijf minuten. Mss is ventilator kapot.

Heb je daarvoor ook spelletjes gespeeld als GTA4? Dat is nogal een programma dat zeer veel vergt van je laptop (grafisch en qua geheugen). Als de processor te heet wordt, gaat door de automatische beveiliging je gehele systeem plat. Als je niet echt een gaming laptop hebt, is het niet aan te raden dergelijke spellen te spelen. Overigens kan het heel goed zijn dat er meer dan 1 ventilator in de laptop zit, kijk daar nog maar eens naar (moet je hem wel openschroeven).

Als aanvulling op het antwoord van blueslee: je bent ook zeker dat de ventilatieopeningen niet bedekt worden tijdens het spelen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100