hoe kan ik een computermuis met "bolletje" beter laten rollen?

Ik heb een laptop, maar kan met die touchpad niet werken. Dus ik heb een aparte muis. Na enkele goedkope en dure muizen, draadloos en andere, ben ik bewust terug overgeschakeld naar een ouderwetse muis met een bolletje.
Maar ook dat gaat niet altijd even vlot, wat volgens mij te maken heeft met de ondergrond. Ik heb wel een muismat, maar weet niet aan welke vereisten deze moet voldoen om een muis goed te laten werken.
En zijn er nog andere dingen die een "bolletjesmuis" beter laten rollen, zodat de cursor doet wat ik wil dat hij doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een bolletjesmuis verzamelt altijd vuil en moet dus regelmatig worden schoongemaakt. Als je het ringetje losdraait kun je het bolletje eruit nemen en dan zie je twee sensorwieltjes en een aandrukwieltje. Als daar vuil op zit zal de muis niet soepel meer bewegen. Die kun je met een wattenstaafje schoonmaken. Verder moet je ook af en toe de glijvlakjes op de hoeken even afkrabben (geldt ook voor lasermuizen). Maar ondanks alles zal na verloop van tijd het bolletje niet zuiver rond meer zijn en dan zit er niets anders op dan een nieuwe muis aan te schaffen.

Onderaan zit een dekseltje, als u dit eruit neemt ziet u 3 asjes zitten. Daar zit links en recht altijd vuil op. Dit vuil kan u verwijderen met een klein scherp voorwerp. Het plakt werkelijk rond die asjes. Daarna zal ie weer perfect werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100