Kan ik van mijn interne sata harde schijf ook extern maken?

Ik had eens iets gelezen van USB - IDE ADAPTOR bijvoorbeeld hier http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=37676

Mijn harde schijf loopt telkens vast alleen de gegevens zijn er nog wel wat moet ik nu kopen alleen die usb ide adaptor dan kan ik toch wel de gegevens die er op staan op mijn pc zetten. Ik wil dus van mijn interne sata harde schijf extern maken met een usb poort zou dit kunnen lukken? Zoals dit, dit had ik ook al bedacht maar denk dat de usb-ide adaptor goedkoper uit komt?

http://www.mobile-harddisk.nl/sharkoon-sata-quickport-duo-usb-30-2x-3525-sata-usb-30-p-1129.html

Toegevoegd na 41 seconden:
maar kan dat nu met een usb-ide adapter?

Toegevoegd na 4 minuten:
is de usb - ide adapter ook voor sata harde schijf intern?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor. Aan de specs tezien ondersteunt dit docking station Sata. Ik vind het echter een vrij dure oplossing. Om het er voor "vast" in te zetten is een externe behuizing veel goedkoper. Wil je hem "een keertje" aan je PC hangen dan zijn hier wel goedkopere oplossingen voor. zie bijvoorbeeld: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/986091/Digitus-USB-20-HDD-converterkabel/SHOP_AREA_17130&promotionareaSearchDetail=005. Zij het dat die uit jouw link USB3 ondersteunt en die van Conrad USB2.

ja hoor je kan een losse behuizing kopen en hem daar inbouwen fluitje van een cent link als voorbeeld wel even op letten dat je de juiste maten heb als het zeg maar een kleiner sata schijf is zoals in een laptop heb je een andere nodig

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/413203/...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100