Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

In welk bestandsysteem moet mijn externe harde schijf staan om zowel goed gebruikt te kunnen worden door een Mac en Windows?

Mn windows is NTFS en mn ext. hdd is dat op dit moment. Hier staat ook al mn bestanden op die ik wil overzetten naar mijn toekomstige Mac.

Nu las ik overigens dat dit niet helemaal goed zal gaan. Wat moet ik dus doen om m'n externe harde schijf goed te laten draaien op zowel Windows als Mac?

Reken houdende met dat ik ook veel bestanden heb met een grootte van 4gb+ en dus zal Fat32 niet echt bepaald een goede oplossing zijn?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
948

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Mac OS X leest standaard (sinds 10.4 of zo) NTFS-disks, maar kan ze niet schrijven. Als FAT32 geen optie is, dan kun je óf je Mac leren NTFS te schrijven (http://www.appletips.nl/windows-ntfs-lezen-en-schrijven-onder-mac-os-x/) of Windows leren HFS+ te lezen en schrijven. Paragon (http://www.paragon-software.com/) heeft sofware voor beide.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding