Veel web-sites gebruiken letterkleuren waardoor je info niet kunt printen. Wat kun je er aan doen om wel een printje te kunnen maken?

Mijn printer gaat wel hen en weer maar je krijgt geen zichtbare letters op papier. Ook werkt het niet als je er een pdf-file van maakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is het dan geen echte tekst, maar afbeelding. Wat ik meestal doe is: eerst het scherm kopiëren met shift + F15 (ook wel aangeduid als Prt Sc, dus print screen). Dan de kopie plakken in Paint (of een ander grafisch programma). Daar kun je de gewenste rechthoek eruitsnijden en opslaan als grafisch bestand (jpg of gif), of je kunt die rechthoek opnieuw kopiëren, nu met de rechtermuisknop, en dan bijvoorbeeld plakken in Word, waar het dan binnenkomt als plaatje en je het formaat kunt aanpassen (desgewenst kantel je de pagina in Word, als dat voor de lengte=brdeete-verhouding beter uitkomt). Bij de tussenstap in Paint kun je eventueel zelf nog tekst of tekeningetjes toevoegen of de kleuren aanpassen.

Vaak selecteer en kopieer ik hetgeen ik wil printen, plak 't in Word, pas 't zonodig aan en print 't.

Ik neem ven aan dat je met Windows werkt. Werk je met Firefox als webrauzer, ga dan naar Bestand/afdrukvoorbeeld. Dan zie je hoe de pagina zal worden afgedrukt. Er is dan een optie (Achtergrond afdrukken) die je kunt aanvinken. Kijk dan of je gekleurde letters verschijnen (normaal gesproken gaan afbeeldingen 'mee', tenzij je die mogelijkheid hebt uitgevinkt). Iets soortgelijks heb je in Explorer (IE) ("Achtergrondkleuren en -afbeeldingen afdrukken" bij het 'tandwieltje' als je op afdrukvoorbeeld hebt gedrukt). Als die letters achtergrondafbeeldingen zijn dan zie je ze in je voorbeeld verschijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100