HELP! internet valt steeds uit door waarschijnlijk modem hoe kan dit? zie uitgebreide uitleg over het probleem!

Hoi ik kan steeds maar heel kort op internet, Het modem gaat iedere keer uit. Automatisch. Heb dit al eerder gehad maar toen kwam het van zelf weer goed maar nu duurt het wel langer dan normaal. Ik heb een SpeedTouch 5x6.

Als ik op mijn computer geen internet heb dan is er op de andere computer ook geen internet er zijn namelijk 2 computers. Verder als internet weg is. Gaat de modem dit doen.

1e lampje is dan rood en het 2e lampje is dan groen

1e is power 2e lampje is van ethernet. Alle kabels zijn gecontroleerd en zitten dus goed. Ik hoop echt dat er iemand mij kan helpen en een goed antwoord te geven. Want vind dit toch wel heel erg iritant. Zit nu wel even op internet maar dat kan zo weer uitvallen. Op dit moment heb ik dit elke dag en al anderhalf week lang. Hij valt om de 1 uur / 2 uur uit.

Weet iemand wat dit probleem is??

Toegevoegd na 29 seconden:
We hebben een LAN verbinding....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als echt je power ledje op rood gaat dan is er toch iets mis met dat modem want er blijft dus blijkbaar wel stroom binnenkomen anders zou zelf dat lampje uit gaan wel de juiste adaptor??? als dat modem van de provider is dan zou je het moeten kunnen ruilen ? zeker als je ook een telefoon lijn er op hebt dan is dit natuurlijk niet goed en dan zullen ze zeker vrij snel je verzoek bekijken en als snel de zaak vervangen

Heb je de voeding van de modem gecontroleerd? Lijkt me dat de adapter het heeft begeven (doorgebrand).

Het lijkt me dat je router defect is en spontaan herstart. Heb je de router al een keer gerest. De resetknop 15 seconden ingedrukt houden en alle instellingen opnieuw ingeven. Blijft het probleem dan zul je wellicht een andere moeten kopen Toegevoegd na 1 minuut: Je kan uiteraard ook de firmware updaten.

Wanneer het power lampje rood is en het ethernet lampje groen, dan kan je maar één ding concluderen. Je speedtouch is "overleden". Heb je hem gekregen van je provider? (bijvoorbeeld KPN) Dan kan je toch het snelst even bellen, de speedtouch 500 serie is al behoorlijk verouderd, daar zullen ze dan niet moeilijk over doen!

Het kan zijn dat uw modem te warm word en zichzelf uitschakelt, en na afkoelen terug actief word. Als het niet aan de omgeving ligt kan u het deksel er eens afnemen en met de stofzuiger eens opkuisen. Wel eerst de spanning eraf halen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100