mijn buurvrouw gebruikt mijn telefoon lijn voor internet adsl . Betaal ik daarvoor de stroom?

internet

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zal in elk geval maar een te verwaarlozen hoeveelheid zijn.

Nee, als ze alleen de telefoonlijn gebruikt niet. De wandcontactdoos van KPN is niet aangesloten op de elektriciteitsvoorziening in de woning. Daarom moet je een draadloze telefoon ook altijd insteken in de KPN-doos en het stopcontact.

Nee, behalve als het modem/router is aangesloten op één van jouw stopcontacten. maar iets betere uitleg over de aansluiting helpt ? Het stroom verbruik is echt te verwaarlozen het wattage staat wel op de onderkant van je modem /router Je moet uitgaan van ongeveer 2 euro per Watt per jaar, als een apparaat 24/7 aanstaat. stel dat het 10W is, en je hebt hem dus continu aan hebt staan, kost dat je het ontzagwekkende bedrag van 20 euro per jaar, oftewel een kleine € 1,70 per maand.

De spanning/stroom op de telefoonlijn wordt door de KPN in de centrale op de lijn gezet, die loopt dus niet via jouw elektriciteitsmeter. Het elektrische vermogen dat hier gebruikt wordt voor het verzenden en ontvangen van de data is trouwens ook vrij klein. Je betaalt alleen voor het ADSL-abonnement als dat ook op jouw naam staat en niet op naam van de buurvrouw. Het vermogen dat je van een ouderwetse telefoonlijn kunt trekken is trouwens net genoeg om een fietslampje op te laten branden, een ISDN of DSL lijn zal niet veel meer stroom leveren. De apparatuur die je op de lijn aansluit moet wel apart gevoed worden. Het hangt er dus van af waar de adapter van de router in het stopcontact zit, wie de (minieme) stroomkosten betaalt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100