Wat is het verschil tussen laptop accu met 6 cellen 5200 mAh, en een van 8 cellen 4400 mAh?

Ik zit momenteel te twijfelen tussen twee laptops:
Medion Erazer X6816 en
Asus K53SC-SX451V

De laptops zijn vrijwel gelijk, alleen de accu is anders. Op de websites staat dat de MEDION laptop een accu heeft van 8 cellen met 4400 mAh. De Asus laptop heeft daarentegen een accu van 6 cellen met 5400 mAh.
Welke accu is beter?

(ik heb bovebdien geen realtime tests kunnrn vinden van energiegebruik van deze laptops, dus ik moet voorlopig uitgaan van wat de fabrikanten aangeven)

Als jullie het antwoord weten zou dat geweldig zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nog veel interessanter dan de accu op zich is het verbruik van de laptop vanwege de componenten. Het vreemde is dat je kiest tussen iets waarmee je kan aardig kan gamen NVIDIA® GeForce GT555M videokaart (medion) en waarmee je niet echt mee kan gamen GeForce GT520M(asus). De medion zal dus harder door zijn accu heen gaan als je gaat gamen of de GPU gebruikt dan de asus.

Het verschil tss 6 of 8 cellen zit hem in de spanning. U heeft +/- 1,5 Volt per cel. Dus 6 cellen is 9 Volt, 8 cellen is 12 Volt. Het aantal mAh geeft het te leveren vermogen weer, hoe hoger die waarde hoe langer hij zal meegaan bij een zelfde afname. Die afname is afhankelijk van het verbruik van het toestel. De meeste merken geven een tijdsduur op gedurende dewelke men autonoom (dus zonder netvoeding) kan werken en dat is een betere maatstaf om het toestel in te schatten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100