Waarom doet mijn Epson Stylus SX105 raar?

Eind mei kocht ik de Epson Stylus SX105 (Skanner/printer/fotokopieerapparaat). Nu moet ik voor de eerste keer de zwarte cartridge verwisselen want het rode lampje knipperde daarvoor. Je moet het apparaat open doen en dan op de knop Stop drukken. Dan zouden de cartridges in het open vak moeten verschijnen om ze te kunnen verwisselen. Bij mij gebeurt dat echter niet. Er gebeurt gewoon helemaal niks. alleen is het knipperen van het rode lampje nu opgehouden. Ik keek op de site van Epson maar zie er geen Helpdesk op staan. Wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Rechtsonder in je winbalk staat een grijs printertje (bij je klok(balonnetje: EPSON SX100 Series), Rechtsklik er op en selecteer: EPSON SX100 Series. Nu heb je een scherm met linksboven een "textscherm"met daaronder een knop HOE, met flinke blauwe pijl. Als je die inklikt leidt de printersoftware je door het proces heen. Toegevoegd na 11 minuten: Dubbelklikken op printertje lukt ook, En in printvoorkeuren die je voorgeschoteld krijgt bij afdrukken kan je er ook komen via: voorkeurinstellingen, daar tabblad: Hulpprogramma's --> 5de knop Cartridge vervangen.

Heb je de stekker van de printer er al een keer een minuut uitgehad? De printer reset dan, en meestal is het probleem dan wel opgelost!

Heb zelf ook een Epson printer gehad en volgens mij moet je op een knopje drukken zodat het houdertje van de cartridges steeds een plaatsje verschuift. Zet de klep open en kijk of er ergens een knopje in de buurt zit van de cartridges. Verder kan een "reset" helpen door de stekker uit de printer te halen.