Ik wil een niewe printer kopen. Maar welke printer heeft de goedkoopste cartridges?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals Compris al stelt: de goedkoopste cartridges betekent niet automatisch de laagste kosten per afdruk! Die kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk. Onderstaande website heeft voor alle merken en typen printers berekend wat de printkosten per afdruk zijn, zowel in kleur als in zwart/wit: http://www.printer.com/home.nl.html Vul in wat je wensen zijn, waarna een lijst verschijnt met aanbevolen printers en de bijbehorende prijzen, waarbij is gekeken naar o.a. de prijzen van de printers, het verbruik en de kosten van de cartridges etc. over een periode van 5 jaar. Het is een onafhankelijke site, die beslist betrouwbare informatie geeft!

Eigenlijk zijn cartridges zeer goedkoop. Maar als je ze bijvoorbeeld bij een winkelketen koopt dan zijn ze zeer duur. Maar wat je ook kan doen is ze gewoon vullendan ga je gewoon naar een inkt speciaal zaak en dan vullen ze al je cartridges voor 14 euro! Typ mijn in google cartridges vullen met je woonplaats erachter.

Die vraag is niet zonder meer te beantwoorden, want de goedkoopste cartridges wil niet zeggen dat de printer ook de laagste printkosten heeft. Bovendien speelt ook de inhoud van de cartridges een rol. Sommige cartridges kunnen hergebruikt worden door ze opnieuw te vullen met inkt. Ook die vulkosten verschillen nogal. Daarnaast zijn er aparte cartridges per inktkleur of 1 cartridge met daarin alle inktkleuren. Verder: Je hebt bij inktjetprinters 2 soorten printers nl met en zonder vaste printkop. In het eerste geval bestaat een cartridge alleen uit een container met inkt, in het laatste geval heeft de cartridge tevens een ge-integreerde printkop. Bijgaand een overzicht van meer dan 7000 cartridges, gesorteerd op prijs: http://www.vergelijk.nl/inktcartridge/f/sort/price/order/ascending/?view=list Lees ook eens testen mbt "printkosten", bijv. die van de consumentenbond. En verder: http://www.computersupportonline.nl/5-tips-om-geld-te-besparen-op-printer-inkt/

Je kan een LaserPrinter overwegen. Ze zijn goedkoper in gebruik dan InkJet printers en hebben overwegend minder onderhoud nodig. Ze zijn bovendien sneller en voor tekst ook scherper. De goedkoopste zijn de zwart/wit printers. Maar of dat een probleem voor je is wordt niet duidelijk uit de vraag.

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/test/elektro...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100