Hoe kan je op 't internet een persoon achterhalen als je alleen de geboortedatum weet, woonplaats,cijfers postcode, nationaliteit en beroepssector?

Ik heb geen voor- of achternaam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je handig kunt googelen kun je met die gegevens soms aardig iemand achterhalen, maar dat is dan wel afhankelijk van welke gegevens die persoon op internet heeft achtergelaten. Een telefoonnummer geeft soms meteen een hit, nationaliteit en beroep al minder (of het moet iets zijn dat in combinatie met het netnummer in de gouden gids terug te vinden is). Of deze precieze persoon te traceren is, hangt dus voornamelijk af van de gegevens die hij op Internet heeft achtergelaten. Met alleen een naam en een paar willekeurige andere gegevens lukt het makkelijker.

Heel simpel: niet, of die persoon moet zelf zijn gegevens openbaar hebben staan. Dit kan hyves, facebook e.d. zijn of als beroep de online 'gouden gids' (en/of andere beroepengidsen), maar dan is de persoon eerder een zelfstandig ondernemer. Zelfs bij de gemeente zullen ze je a) hier al zelf moeite mee hebben en b) de gegevens je niet zomaar geven. De politie zou de persoon evt. wel kunnen vinden, maar dan moeten ze wel een goede reden (aanklacht/verdacht) hebben.

Kijk eens op de volgende site: http://www.nummerzoeker.com/?color=white&lastname=&str=&hnr=&pc=&pl=Uithoorn&phone=&maxrows=10&sort=1&empty=Leegmaken als je daar de postcode invoert krijg je in ieder geval een lijst met iedereen met die postcode.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100