Hoe kun je een pc het beste inrichten om zoveel mogelijk overbodige rommel te voorkomen?

Ik ben een echte hamsteraar als het op internetten aankomt. Mooie plaatjes en websites die naar mijn mening nog wel eens van pas kunnen komen die gaan in favorieten, of in een map. Maar ik ben dan in het begin heel stipt, alles netjes in aparte mappen, totdat ik niet meer weet wat ik waar heb gezet, en het einde van het liedje is dat ik gewoon op internet ga zoeken naar dingen waarvan ik zeker weet dat ik die eerder ergens heb bewaard, en waar mijn laptop al tjokvol mee staat.

.exe programma bestanden van 80 jaar geleden heb ik bijv. nog bewaard in de download map terwijl ik er waarschijnlijk niet eens meer wat mee kan wanneer ik ze zou willen installeren. ALS ik al weet wat voor programma's het zijn :-/ Leuke patronen en werkbeschrijvingen 'geprint' als PDF, maar geen idee waar ik het moet zoeken als ik het wil maken/nakijken. Etc, etc.

Goed, nu wil ik dus binnenkort mijn laptop opschonen/opnieuw installeren, maar dan wil ik er dus niet zoveel rommel meer op. Hoe richt je nu zo'n ding het beste in waarbij je niet alles overal en boordevol hebt staan, en waar je ook nog eens wat terug kan vinden?

Ik weet dat ik het moet vergelijken met laatjes in een kast, maar mijn echte zien er een stuk overzichtelijker uit dan op mijn pc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou een externe hardeschijf kopen en deze goed inrichten met mappen. Zo verbruikt je pc minder RAM en kun je je bestanden ook nog eens meenemen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100