Als je iemand een mail stuurt zonder bijlagen, van bijv. yahoo mail of hotmail, kan diegene dan je IP code te weten komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga er maar vanuit, dat iedereen jouw ip-adres uit jouw mails kan halen. Via een anonimyzer kun je dat voorkomen

De mailverzender heeft niets van doen met het IP-nummer van de ontvanger. Hij verstuurt iets, alleen een ontvangstbevestiging of een reply zou hem kunnen helpen in dat opzicht.

Als je het via de webinterface doet in eerste instantie niet. Echter houden de providers wel bij vanaf welk adres dit plaatsvindt. Dus het antwoord is JA.

Ook mail verzonden vanaf de website bevat bijna altijd de X-Originated from: regel waar het ip-adres van de computer waarvandaan je mailt staat. Als je dat niet wilt, dan zul je via aan anonimizer moeten gaan mailen of in de bibliotheek of internetcafé in een andere stad gaan zitten. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens wordt deze regel in de meeste mail-prgramma's niet standaard getoond, de ontvanger moet dus echt op zoek gaan naar je gegevens en weten waar hij naar zoeken moet. Maar waarom wil je trouwens dat de ontvanger niet weet waar vandaan je mailt? Zo interessant is dat toch niet?

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100