Bios wachtwoord veranderd > Wachtwoord werk niet meer???

Hallo allemaal,

Een poosje geleden heb ik mijn bios wachtwoord veranderd in 7 x 'spatie'. Dat heb ik gedaan in het menu van Bios. Maar als ik de computer opstart en ik wil die zeven spaties invoeren kan dat niet omdat hij het symbool 'spatie' niet herkent een een pieptoontje geeft. Ik heb een acer travelmate 5330 met windows vista en mijn bios is 'Phoenix Bios'. Ik heb al geprobeerd om mijn bios batterij eruit te halen maar die zit muurvast. Backdoor Passwords en alt codes werken ook niet. Nog even voor de duidelijkheid: Ik kan windows dus niet in! Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Tim Nederveen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo dan das nog eens een vraag. Denk je die even makkelijk te beantwoorden als wannabe PC expert maar mooi niet!! ;) (/me like!) Goed na een hele tijd zoeken eerst even een paar dingen de wereld uit: - Backdoor passwords werken niet. Hoef je niet meer te proberen - Batterij lospeuteren en/of mollen niet doen. Al lukt het je dan is het password er niet af (speciale laptop beveiliging tegen diefstal waarschijnlijk). Het password zit in een aparte cmos die niet wordt gereset als je de stroom er helemaal afhaalt (ben even de term kwijt voor dat type geheugen maar het heeft een speciale naam) - in de vriezer leggen voor 10 minuten ook niet doen. - Trap niet in die sites die voor 49 euro/dollar je laptop kunnen unlocken aan de hand van een code die je kn opsturen naar ze. Wat dan wel? Nou bereid je maar voor op een lastige operatie en zie ook bronnen voor een acer handleiding. Koppel je laptop los van de voeding, verwijder de batterij en de HDD. Maak dan de onderkant los en verwijder de kap zodat je op het moederbord kan kijken. Hierop zou (zoals te zien in de handleiding) een verbindingsbruggetje moeten staan met G77 erbij als tekst. Het si de bedoeling deze verbindingsbrug kort te sluiten. Vervolgens de stroom erop te zetten (zoals ook beschreven in die handleiding). Ik weet niet hoe klein alles is (kon ik niet uit het plaatsje halen) maar ik denk dat je met een paperclip een heel eind komt. WEES WEL VOORZICHTIG! maar dat spreekt voor zich ;) Je laptop zal starten en voorbij het bios scherm komen. Als dat zo is, is het wachtwoord eraf, kan de paperclip eruit en kan je de boel weer in elkaar zetten. NB: lees voor de originele tekst bladzijde 127 uit de handleiding uit de bronnen. Neem geen onnodige risico's als je twijfels hebt. Desnoods hulp inroepen van een professional (PC winkel, electronica specialist) die het voor je wil doen of je wil helpen. Even de handleiding meenemen. Toegevoegd na 4 minuten: PS: In die handleiding staan ook nog andere manieren geloof ik. Die kan je eerst proberen want die vereisen geen sleutelwerk. Voor een totale lijst van acer handleidingen kan je terecht op: http://tim.id.au/laptops/acer/ Ik hoop dat het je hiermee lukt!

Bronnen:
http://tim.id.au/laptops/acer/travelmate%2...

Vreemd normaal gesproken is een bios batterij ter grootte van een muntje. er makkelijk uit te halen daar zijn ze voor gemaakt hoe ziet jouw bios batterij er uit ? Toegevoegd na 6 minuten: ow wacht ik zie dat je laptop bedoelt ? is het dus eentje met draadjes lukt het je niet om het stekkertje los te krijgen ? tja als het echt niet lukt dan moet je een nieuwe biosbatterij kopen en de draadjes maar doorknippen zodanig dat je wel bij het stekkertje kan en dan vervangen

Probeer evt. eens als wachtwoord de ascii-code voor spatie in te vullen. Dus: linker-alt-toets + 032 op het numerieke toetsenbord (NB Numlock=on)/ En dat dus zeven keer (als het lukt).

Er zit naast je batterij vaak kleine pinnetjes (waar zo'n speaker connector bloje oppast bijv. Op je moederbord staat er vaak 'reset' naast. Even een schroevendraaier tegenaan om ze onderling te verbinden en je bio is gereset!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100