Wie weet er een goed teken progamma?

Ik heb Linux op mijn computer (de nieuwste versie van Ubuntu) en hou erg van tekenen. Welk progamma kan ik het beste gebruiken, ook voor het realistisch inkleuren van mijn tekeningen?

Weet jij het antwoord?

/2500

http://bomomo.com/ vind ik zelf wel fijn maar ik betwijfel of het iets voor jou is je kan er eigenlijk alleen maar met effecten werken Succes!

Pinta is een goed tekenprogramma voor Ubuntu. Hij zit in het softwarecentrum. Bevalt Pinta je niet, probeer dan GIMP. Ik gebruik ze soms alletwee.

Ken je Gimp? Het is een beetje de tegenhanger van Photoshop maar dan Opensource. http://www.gimp.org/

Sai paint tool is erg goed. Moet je eigenlijk voor betalen, maar er is wel ergens een gecrackte versie.

Open Office Draw is de Linux tegenhanger van MS Paint, voor het wat simpele werk. Voor bewerkingen, die ik als webmaster moet doen om afbeeldingen passend, helder en juist uitgesneden op webpagina's te zetten gebruik ik graag Gwenview en gThumb. Voor het echte grafische werk vind ik the Gimp de eerste keuze. Voor mijn gevoel tussen Paint Shop Pro en Photoshop in. The Gimp heeft een learning curve, zoals dat in goed Nederlands heet maar daar krijg je wel erg veel mogelijkheden voor terug. Als je er een paar regenachtige vakantiedagen voor gaat zitten kom je ongetwijfeld een heel eind om erachter te komen of je ermee doorgaat of toch liever naar iets anders omkijkt.

adobe illustrator. realistisch inkleuren vind ik het makkelijkst met photoshop.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100