wat is intranet?

Wat is intranet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Intranet is een soort privé-Internet. Veel bedrijven, en ook scholen en universiteiten, hebben een Intranet. Dat werkt net zo als het gewone Internet, met als enige verschil dat je er alleen op kunt als je met het eigen netwerk van dat bedrijf bent verbonden. Als jouw computer binnen dat bedrijf staat, kun je dus direct op het Intranet komen, want je bent al "binnen". Als je vanaf thuis op het Intranet van dat bedrijf wilt komen, zul je eerst op een bepaalde manier moeten inloggen bij dat bedrijf, en kun je daarna pas op het Intranet komen - als dat überhaupt al mogelijk is, want sommige bedrijven schermen hun Intranet voor de veiligheid zo sterk af dat je er van buiten het bedrijf met geen mogelijkheid op kunt komen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Intranet

Een intern netwerk zoals binnen een bedrijf of school zodat alle computers met elkaar kunnen communiceren en alle pc's op 1 printer aangesloten kunnen worden.

Het is inderdaad een intern netwerk voor bedrijf of school. Als aanvulling op bovenstaand antwoord; het is vaak alleen toegankelijk voor medewerkers of leerlingen. Het is een afgeschermd stuk van internet, waar stukken of informatie op geplaatst worden die niet voor iedereen toegankelijk hoeven te zijn.

Het is net als internet, maar dan afgesloten voor niet welkome bezoekers! Het word veel gebruikt bij bedrijven. Vooral bedrijven die samenwerken communiceren op deze manier onderling om de concurrentie buiten de deur te houden! Zo kunnen ze informatie geven die niet door buitenstaanders kunnen worden gedownload of op andere manieren opgevraagd kunnen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100