Hoe kan resolutie hoger krijgen? Of wat moet er anders veranderd worden?

Ik wilde dus een fotoalbum maken van Prins Maurits en Prinses Marilène met behulp van de Fotoservice van Kruidvat.
Nu is mijn pc gecrasht en alle bestanden zijn van de pc af. Daar stonden alle afbeeldingen op die ik nodig had van de Prins en Prinses. Met Recuva heb ik ze niet terug kunnen krijgen.
Maar ik heb nu dezelfde afbeeldingen van meerdere sites opgeslagen in de map Mijn Afbeeldingen. Als ik die op de achtergrond wil van de voorkant van mijn album komt er een driehoekje met een uitroepteken in te staan. De vorige keer toen ik het album maakte was dat niet zo. Waar ligt dit aan en hoe kan ik dat veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk heb je niet het origineel gedownload, maar een verkleinde versie. Op de site met die afbeelding kan je misschien ook doorklikken om de 'grote' afbeelding te zien. Die zou je dan moeten downloaden.

Zoals vorige keer al op dezelfde vraag aangegeven: De resolutie van de plaatjes die je wilt gebruiken is niet hoog genoeg. Je zal dus betere kwaliteit plaatjes moeten gebruiken. Kunstmatig kan je in een foto editor wel de grootte van het plaatje aanpassen (image -> edit -> size -> resize -> 200% ) maar dat levert uiteindelijk geen betere kwaliteit foto op (immers: Je hebt niet de informatie voor 4 keer zoveel pixels). Dus: Wel een doekje voor het bloeden, maar geen optie om de kwaliteit werkelijk te verbeteren

Wanneer je irvanview download, is gratis kun je van elke foto het aantal pixels aangeven cq verhogen. Heb ik ook gedaan met foto's voor een bruiloftsalbum. Dan gaat het wel goed als je de minimale resolutie aanhoudt. Album is prachtig geworden!! succes.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100