Is mijn pc nog aan de praat te krijgen?

gisteravond blikseminslag in de wijk gehad; de hele straat zat zonder stroom.
inmiddels heb ik weer stroom, maar het lampje van mijn pc wil alleen nog maar oranje knipperen, en reageert verder nergens meer op.
is er nog iets wat ik kan ondernemen?
jip- en janneketaal graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Is het dat lampje voor op je pc? Dan helpt opnieuw opstarten meestal. Of heb je dat al gedaan? Als je de pc opnieuw hebt opgestart dan moet je het schuifje naast lampje nog een keer verschuiven. Dan brandt het weer blauw.

Ik begrijp dat je de stroom er al af hebt gehad (Dus niet alleen PC uitzetten, maar echt de stekker UIT HET STOPCONTACT gedurende min. 30 minuten ?) Zo ja, dan vrees ik dat je PC de zgn "spanningspiek" niet heeft overleefd. (In het gunstigste geval is het een defecte zekering). NB Dit soort zaken kun je voorkomen door een contactdoos te gebruiken met ingebouwde beveiliging hiertegen. Verder: misschien dekt je verzekering evt. reparatiekosten, hangt af van de voorwaarden. Toegevoegd na 10 minuten: 30 minuten is wat veel, bedoel 3 minuten....

Stekker eruit, aan-en-uit knop paar keer indrukken. Vaak de oplosing!

Niet alleen de stekker van je modem uit het stopcontakt halen maar hem ook resetten met iets scherps, bv het uiteinde van een paperclip. Resetpunt minstens 30 seconden ingedrukt houden. (Ook al ben ik een digibeet, ik heb hier al veel ervaring mee en ben ondertussen hierin geroutineerd geworden; heb internet van KPN, heel vervelend).

De hele straat of de hele wijk zonder stroom, als alleen de straat dan heeft alles bij jullie in huis wat aangesloten stond een "tik" gekregen. Die pc ga je waarschijnlijk niet meer aankrijgen. Als je geluk hebt is het alleen de voeding, maar er kan ook meer aan de hand zijn. Als het verzekerd is zou ik een nieuwe pc claimen. Het is namelijk goed mogelijk dat het alleen de voeding lijkt. Hij doet het dan met een andere voeding, maar kan een tijd later (zelfs na 6 maanden) alsnog andere kapotte dingen krijgen als gevolg van deze blikseminslag. Houdt ook je andere apparaten in de gaten en gaat er over een tijdje wat kapot onthoudt die bliksem dan nog een tijdje als mogelijke oorzaak. Toegevoegd na 2 minuten: oja: sommige moederborden hebben een rij lampjes die verschillende problemen aantonen. (pc openmaken en het boekje van je moederbord zoeken)

Om uit te zoeken of er sprake is van een stroomprobleem is het snelste gevonden of U de ventilator nog hoort (draaien) Zo niet,dan is het zeker dat er een sprake is van een defecte voeding,welke dan vervangen dient te worden. Laat dit bij het betere bedrijf voor u ,uitvoeren. Verder kan het ook de aan-uitschakelaar zijn welke doorgaans slecht bereikbaar is in een of andere hoek van de behuizing. Als de ventilator dus niet (meer) werkt ,kunt U desnoods aan een nieuwe schakelaar denken. Deze zijn vrij laag van prijs. De volgende (mogelijke) optie kan nog zijn dat de fout ligt bij de stroomvoorziening van de moederkaart of er is een ernstig defect aan de moederkaart zelf. Het zal dan meestal niet aan individuele onderdelen liggen,want dan zou - zoals eerder geconstateerd- de computer tenminste nog beginnen met een poging om op te starten. (maar blijft het beeld zwart) Groet:Zoekertje

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100