Nieuwe Harde schijf in PC. Ondanks dat het nieuw is en praktisch leeg is het nu enorm traag. Hoe kan dit en wat zou een oplossing kunnen zijn.

Oude HS kapot volgens PC winkel.Ik gebruik de pc voor normaal gebruik, internetten, mail enz. Geen spellen ed. Gegev.PC ; Intel Pentium Dual. CPU E2180 2 Ghz. Geheugen; 1.75 Gb Harde schijf 250G

Weet jij het antwoord?

/2500

Download even hdtune(bron) en draai even de benchmark post een screenshot of minimum speed. Als je meerdere HDD's hebt op alle een benchmark draaien.

Bronnen:
http://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe

Check en/of lees het volgende even na desnoods diverse testen te hebben,uitgevoerd. 1- Staat de hs soms in de pio mode ? 2- Bij Apparaatbeheer eigenschappen controllers opvragen en op (ultra) DMA instellen 3- In de BIOS instellingen op "Default " zeten en afsluiten met Y 4- Staan de jumpers wel goed . Het beruchte master/slave verhaal Groet:Zoekertje

Na aanleiding van de reacties en bovenstaand antwoord. Achterop je Harde Schijf zitten zogenaamde jumpers. Dat zijn van die schuifjes die je kunt plaatsen over die koperen pinnetjes. Deze moet je dus zo plaatsen dat indien je met 1 schijf werkt, op master. Dit staat vaak aangegeven op de harde schuif, waar je dan die jumper moet plaatsen. Indien dit goed zou staan, zou je eventueel op de site van de HD zelf kunnen nakijken wat eventueel daar aan FAQ worden weergegeven.. ( Na aanleiding van je lichtingsjaar..;-) )

Het kan zijn dat je moederbord alleen een sata1/150 controller heeft terwijl jouw hardeschijf een SataII/300 is. Dan moet je vaak met een jumper de schijf in Sata I mode zetten anders gaat dat inderdaad ten koste van de snelheid. http://theovalich.wordpress.com/2008/10/13/free-speedup-for-owners-of-seagate-sata-drives/ Toegevoegd na 2 minuten: PS. Een SATA I interface/controller heeft niks te maken met de SATA I poort, dat is gewoon aansluting poort 1 om onderscheid te maken met de verschillendepoorten. Toegevoegd na 5 minuten: Bij jou is dan het geval dat je een jumper mist, meestal staat op de sticker van de HDD een aanwijzing hoe de jumpers moeten staan om de SataI/II interface te kiezen. Toegevoegd na 1 uur: Als je precies kunt vertellen welke type/model Hitachi 250GB je hebt, kunnen we je helpen die Sata interface aan te passen aangezien Mr. Tomaat zegt dat sommige hitachi schijven je het via software moet doen. Toegevoegd na 8 uur: Volgens mij heeft jouw model gewoon een jumper: En mis je een jumper op de rode plek. Als je daar een jumper plaatst, heb je kans dat je pc weer lekker vlot loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100