net verwittigd, dat een hacher aan het werk is, wat te doen om dit te voorkomen? dank

Een persoon wil me pesten, ik weet dat hij pc's kan kraken ( zijn woorden ).
Hoe dit voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

-je Internetkabel eruit trekken als je het niet gebruikt -geen spam mails openen als je dit doet is de kans klein dat hij je pc kan hacken en zijn er ook programma's die volgens jou gevoelig kunnen zijn op je pc? Toegevoegd na 4 minuten: als hij zegt dat hij je IP adres kent en je pc hiermee kan hacken kan je je ip adres veranderen(zie bron)

Zorg voor een veilig paswoord. Kleine en grote letters, cijfers en symbolen. Zorg dat je programma's die je runt veilig zijn en houd virus en spyware scanners up to date.

1- trek de kabel er inderdaad uit en zet je pc uit. 2 - Als je het gezeurvoor eens en voor altijd op wilt lossen, kun je Ubuntu (van Linux) installeren op je pc. Omdat dit besturingsprogramma niet gecodeerd is vallen er ook geen virussen of andere vervelende dingen te plaatsen. Vergeet, mocht je dit doen, niet om een backup van al je (belangrijke) bestanden op een externe schijf te zetten. Ubuntu is wat uiterlijk betreft erg aan windows gelijkend, dus veel problemen zal je er niet mee hebben

Om gelijk Ubuntu erop te zetten is wat overdreven en vraagt de nodige ervaring. Zorg dat je een goede firewall erop heb zitten. Avast is gratis en een prima firewall, NOD32 is betaald maar dan heb je ook een goede beveiliging. Installeer ook Malwarebytes, dat is een gratis scanner die zeer goed scant. Doe een volledige scan zodat je zeker weer dat je geen spyware, keyloggers etc hebt. Verzin een password van minimaal 6 tekens met cijfers, hoofdletters en speciale tekens. Zorg ervoor dat het geen bestaand woord is. En gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende toepassingen. Je kan gerust die wachtwoorden op een blaadje schrijven, want in je kamer zal die pester natuurlijk niet komen. Als je dit allemaal gedaan hebt is de kans om gehacked te worden nihil.

Anti virussen zijn nutteloos als hij echt goed is kan hij die omzeilen. Daarnaast hij kan je alleen via je pc hacken als jij een bestandje opent. Dit moet hij sturen naar jou en jij moet het openen. Dus open geen bestanden van iemand die je niet kent. Veel mensen vinden het stoer om te zeggen dat ze kunnen hacken en die kunnen het juist niet maar de mensen die het voor hun houden kunnen het meestal wel.

Ik denk niet dat deze persoon echt kan hacken. Klik inderdaad niet op links in e-mails en chatprogramma's. Maar echte hackers hacken gewoon, en scheppen daar niet over op. Verander eventueel je wachtwoorden en misschien je geheime vraag van hotmail.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100