Kun je bij UPC niet met het ip-adres van WAN de routerpagina bereiken?

Ik ben bij familie en probeerde dit net, maar het werkt niet. Voor wie het niet weet: Het WAN ip is het ip dat je kan achterhalen d.m.v. de site watismijnip.nl. (Het is dus niet het ip dat begint met 192.168.x.x, die is van de LAN).
op zich boeit het helemaal niets dat het niet lukt/kan, maar ik vraag me gewoon af waaraan het ligt. Zelf zit ik bij KPN en dan kom ik met zowel het WAN ip als het LAN ip de router binnen. Waar ik nu ben dus niet; daar werkt het alleen via het LAN ip (de 192.168.x.x). Hoe zou dat kunnen komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is vaak een instelling van de router zelf; of je mag administreren vanaf de WAN. Staat voor veiligheid standaard uit. Nu zou het ook kunnen dat UPC poort 80 heeft dichtgezet, of dat je van buitenaf op een andere poort moet binnenkomen (bv 8080). Ook dit is meestal instelbaar in de router. Succes!

Het kan ook iets tijdelijks zijn: anderhalf uur geleden lag mijn UPC-verbinding eruit (storing was al bekend bij UPC).

afhankelijk welk besturing systeem je hebt. Ga naar uitvoeren. Type cmd. Je krijgt een zwart venster. Type ipconfig eventueel gevolgd door all Je ziet dan het ip adres dat de computer heeft toegewezen gekregen van het adsl modem of router. HIer moet het standaard gateway adres staan van jouw modem. Type dat in de adresbalk in van internet explorer. Als je geen wachtwoord hebt toegekend moet je nu in het modem kunnen zien wat voor instellingen er zijn en eventueel aanpassen FRank

Weet niet waarom je contact wil leggen maar als het is om opnamen vast te leggen op je computer kun je eenvoudig de schijf er uit halen en aansluiten op je computer. Mag niet maar werkt wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100