pc valt uit? wat de oorzaak hiervan? graag professionele hulp?

Ik heb de laptop vanbinnen uitgeblazen alles is clean, ik heb tweemaal benchmark gedraaid zonder probleem, toen ik sandra sisoftware draaide viel hij uit, ook na een half uurtje msn of youtube valt hij plotseling uit. Wat is de oorzaak hiervan? ik test het altijd via de kabel.

ramgeheugen draaid niet op volle toeren als hij uitviel, processor wel maar de ventilattor is gecleaned.

vroeger kon de pc niet heropgestart worden en sluimerstand werkte niet, hij viel toen ook uit zoals hierboven, ik had toen de batterij van mijn laptop geresett en terug erin gestoken toen had ik dat probleem niet meer (het gewoon heropstarten en sluimerstand).

Mijn ID foutmeldingen zijn 7000 en 6008. Ik gebruik vista, geen virus te bespeuren, onlangs geformatteerd

Toegevoegd na 20 uur:
Op de tijdstip rond het uitvallen krijg ik geen foutmeldingen in mijn logbestand van windows. de foutmeldingen van hierboven verschild rap 20 minuten ernaast. Oorzaak niet te vinden. vannacht rond twee uur buiten gegaan met mijn laptop, het is dan heelwat kouder, misschien meer kans dat hij dan niet uitvalt wegens te warm komen. Maar toch viel het op hetzelfde tijdstip ongeveer uit, met het programma Sandra sisoftware. het gebeurt altijd tijdens het proces van: processor arithmetic of nog een stap verder van de processor.

Kijk verder van mijn tekst bij de eerst reactie je tegenkomt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als oververhitting de oorzaak niet is Dan kan het een geheugenbankje fout zijn ook kan wellicht je videokaart oververhitten wat logisch lijkt als je youtube gebruikt misschien video geheugen ? maar met msn denk ik toch weer van niet Als het je cpu is dan is er wellicht een floating point probleem ? maar dat kan je ook niet zeggen zo op en het eerste gezicht focus toch eens op de id meldingen ik vermoed dat het toch een geheugen bankje fout is wanneer viel tijdens die sandra de zaak uit tijdens een geheugen test het is wel van belang welke test hij draait op het moment dat ie uitvalt. kan je de situatie her creeeren ?

bij mij is dat ook 3 keer gebeurt. ik weet 3 trucjes. 1. ofwel zit de stekker niet in het stopcontact en moet je die erin steken. 2. haal de batterij eruit, blaas eens goed op de plaats waar de batterij zit en steek hem er weer in. 3. ik weet niet of dat bij uw computer ook is, bij mij wel. maar er zijn 3 gaatjes waar de muis in kan. en als ik hem in het onderste gat steekt, valt hij uit en moet ik het in een ander gat steken. en als geneen van die 3 niet gaat, zou ik naar de winkel gaan waar je hem gekocht hebt om ernaar te kijken. veel succes ermee!

Alsnog is het enige wat ik kan bedenken, Oververhitting.

Het kan zijn dat de koelpasta tussen je processor en het koellichaam is uitgedroogd. Die moet je dan vernieuwen. Afhankelijk van het merk kan je googlen of er meer mensen zijn met precies dezelfde problemen. Sommigen hebben namelijk een fabricagefout en dan hebben er een hoop mensen last van. Bij een aantal HPtjes/compaqjes heb ik dit gezien. Een biosupdate zou je ook nog kunnen overwegen. Maar dat is natuurlijk op eigen risico. Want als de laptop uitvalt is hij mislukt en doet je laptop niks meer.

Bij een van mijn klanten is dat twee keer gebeurt na het upgraden van nieuwe geheugen bankjes. Na het eruit halen en opnieuw plaatsen was het verwenen. Geen twee verschillende geheugen bankjes geplaatst. Dat geeft ook vaak een conflict Frank

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100