Opstarten laptop met windows 7 64bits duurt 20 minuten, hoe versnellen?

En dan is het opnieuw installeren even geen optie.

Toegevoegd na 21 uur:
Ik heb een originele 64bits laptop

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

heb je toevallig sp 1 geinstaleert? Dan ligt het hier aan: Dan is de readyboost configuratie gereset en zul je je pc 5x opnieuw moeten opstarten (+login) om dit te verhelpen. Readyboost heeft namelijk de gegevens van 5 opstartprocedures nodig. Anders kom het misschien door te weinig ram geheugen (ik adviseer minimaal 4Gb en 64-bits kan veel meer aan) , of door een te zwakke processor. Heb je zelf 64-bits erop gezet, of stond het er al op. Misschien is je pc er niet voor geschikt. Dit kun je zien door rechtermuisknop op compter te klikken, en dan eigenschapen > klik op windows prestatie index, en dan op > details over presetaites (onder cijfer bij de printer) Kijk onder syteem, en dan onderaan of hier na "geschikt voor 64-bits" Ja staat Toegevoegd na 21 seconden: mijn bron over sp1:

Bronnen:
http://social.technet.microsoft.com/Forums...

Toch is opnieuw Windows installeren altijd de snelste optie, met het beste resultaat. Zeker in zo'n geval. Eventueel kun je nog even kijken of je harde schijf niet volledig is volgeraakt, en op zijn minst 10% vrije ruimte erop creëert. Maak je computer eventueel dualboot, als je schijfruimte het toelaat. Je kunt dan dingen testen en spelletjes doen in een 2e partitie, terwijl de 1e partitie puur voor het serieuze werk is bedoeld.

CCleaner, HDD defragmenteren, register opschonen (ook via CCleaner) En anders toch opnieuw installeren. Maar 20 minuten lijkt me erg overdreven voor een Win7-64bit. Tenzij de hardware hier niet voor geschikt is. Dan moet je de hardware veranderen (nieuwe pc).

koop of een andere computer of zet er gwn een andere windows op. p.s. zet er geen windows vista op als je graag games speelt want dan pakt ie ze niet vaak

Controleer of je pc wel aan de eisen van je software voldoet (zo niet dan is de oplossing duidelijk…). Gooi onnodige zooi weg. Programma’s die je (bijna) nooit gebruikt verwijderen en laat schijf opruiming los op je harde schijf(en). Films en muziek waar je nooit naar kijkt en luistert hoeven ook niet op je harde schijf te blijven staan. Kijk eens wat er allemaal geladen wordt. Als je een beetje onvoorzichtig bent worden er op gegeven moment idioot veel programma’s geladen die updates voor allerhande software installeren (alsof die muis driver iedere week een nieuwe versie nodig heeft). Veel van die dingen (ik denk oa aan de real player en quicktime) heb je helemaal niet nodig bij het opstarten). Gebruik een goede virus scanner (NOD32 en Kaspersky bv) en laat een paar anti adware programma’s los op je computer (zoals: AdAware, Spybot, Hitman). Update je windows. Ruim je register op (zoals gdanonym al aangeeft). Desnoods met een apart programma zoals eerder aangegeven CCleaner (wees er wel voorzichtig mee, er is een risico dat je de verkeerde dingen verwijderd). Defragmenteer je harde schijf(en). Maak de computer een keer goed schoon met een stofzuiger (stof ophoping maakt dat een pc moeilijker warmte kwijt raakt en hete pc’s kunnen langzamer worden). Als dat allemaal niet werkt zal je toch moeten denken aan herinstallatie.

Als het zo extreem lang duurt ga ik mij afvragen, is je harde schijf nog wel ok, m.a.w. heb je de laptop toevallig niet een keertje laten vallen of heeft hij een harde klap gehad? Buiten de antwoorden hierboven om kan het ook nog eens een kapotte cache geheugen zijn. 20 minuten is heel lang en duidt dat er iets echt niet goed is, eerst je harde schijf even controlen en dan eventueel pas verder kijken.

Heb je voor het installeren van windows 7 wel de upgrade adviser geraadpleegd? Deze geeft een verslag of je computer wel geschikt ie en welke problemen er zouden kunnen ontstaan. Lang opstarten is meestal het gevolg vanuit het register. Als daar verwijzingen staan naar producten die niet aanwezig zijn of niet goed werken duurt het heel lang voor windows deze aanroepen overslaat. FRank Toegevoegd na 1 dag: misschien het werkgeheugen ophogen naar 6 tot 8 GD Frank

20 minuten is niet gezond. Zorg ervoor dat er minimaal 1GB werkgeheugen zit in die pc. Probeer ook eens dit programmaatje: www.soluto.com daar kan je ee opstarttijd gigantisch mee verlagen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100