Waarom blijft het licht van mijn muis branden?

Ik heb een 2ehands muis gekocht en van deze blijft het licht continu op volle sterkte branden, ook als ik hem een tijd niet gebruik gaat het licht niet dimmen.
Is dat normaal bij dit type muis?
En hoeveel watt is zo'n licht? De muis krijgt wel voeding via usb maar toch...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord ligt hem in de techniek die gebruikt wordt om de plaats en beweging te bepalen van de muis. Vroegere (of bij oudere) muizen maakte gebruik van een mechanisch balletje om de plaatsbepaling te verwerken naar de computer. Zodra je bewoog rolde het balletje en dat zorgde ervoor dat je muis op het scherm bewoog. De fysieke techniek had wel veel nadelelen; er hoopte stof op, op het balletje of de horizontale en verticale assen die het balletje stuurde. Hierdoor kon de muis blijven hangen. De volgende generatie muis maakte gebruik van led en "foto sensoren" om de plaats te bepalen. De verlichting is nodig om te kunnen zien dat muis zich over een oppervlakte beweegt. Bij stilstaan is er minder licht nodig, maar zal er wel een kleine bron nodig zijn om te kunnen ontdekken dat de muis weer beweegt. Daarom gaat deze nooit uit. Al enkele jaren zijn ook de laser variant beschikbaar waarbij er geen waarneembare lichtbron nodig is om voor de muis zijn plaats te berekenen. Zowel de led als de laser muis zijn beide 'optische' muizen. Bij de eerste versies van de techniek was vaak het nadeel dat de muis faalde omdat de ondergrond te glad was zodat de muis in beeld niet bewoog, dit wat te voorkomen met een muismat. Tegenwoordig is deze techniek veel scherper en kan de muis kleine oneffenheden ontdekken in het ondergrond. "De meeste optische muizen hebben nog wel problemen met sterk reflecterende, doorzichtige of absorberende ondergrond."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Muis_(computer)

Dat lichtje blijft altijd branden als de muis aanstaat. De onderkant van je muis is doorzichtig, vandaar dat het veel opvalt.

De muizen waarbij het lichtje wel aangaat, zijn muizen waarbij een schakelaartje is waar je dus de muis kunt uitzetten. U kan de batterijen uit de muis halen als u bang bent dat ze te vlug op zullen geraken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100