Hoe maak ik een lieveheerstijger op de computer?

Mijn zoon gaat op school van de lieveheersbeestjesgroep naar de tijgergroep. Morgen trakteert hij als afscheid. We wilden een plaatje van een lieveheerstijger gebruiken, een lieveheersbeestje met strepen, of een tijger met stippen. Maar we zijn niet zo goed in tekenen, dus eigenlijk zouden we een plaatje op de computer willen maken. Hoe kan ik een plaatje van een tijger inkleuren als lieveheersbeestje, of andersom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gwoon een beetje spelen met combinaties van plaatjes (bij voorkeur tekeningen, dat werkt het makkelijkst) van tijgers en lieveheersbeestjes en daar een combinatie van maken. Door de stukken die je niet nodig hebt weg te gummen, wat overblijft te draaien en te schalen, en dan de boel op elkaar te plakken. Natuurlijk kn je ook een kleurplaat van een lieveheersbeestje tijgerstrepen geven, of een tijger rood maken met zwarte stippen. En kies uiteindelijk het plaatje uit dat je het best bevalt. Klein voorbeeldje van heel simpel (niet zo mooi afgewerkt) knip- en plakwerk :

Zoek een basisplaatje van een lieveheersbeestje of tijger(een kleurplaat ofzo), wis de stippen/strepen, en voeg de kleuren en stippen/strepen toe. Dat kan in bijna elk tekenprogramma op de PC.

http://www.mendelson.nl/lieveheerstijger.jpg Zo'n beestje? Sneller gemaakt dan uitgelegd... Toegevoegd na 1 uur: had vijf minuten over. Tigerbug!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100