Waarom staat een computermuis op je beeldscherm scheef?

De muis staat altijd schuin naar rechts...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dit klopt ik denk dat ze dat gedaan hebben omdat je dan beter kan zien waar je klikt als je een rechte muis hebt zie je dat echt niet goed.

anders kan je niet precies zien waar je op klikt, probeer maar eens als ie recht staat is echt lastig!!

Waarschijnlijk is dit gewoon ooit bedacht door iemand, waarna het een standaard is geworden. Zo zijn er veel zaken die ooit 'zomaar' bedacht zijn en welke vervolgens een standaard werden. Neem bijvoorbeeld het 'Eject' knopje op een afstandsbediening. Dat heeft ooit iemand bedacht en sindsdien heeft elke afstandsbediening dit. Maar het heeft totaal geen nut, want je moet toch opstaan om de CD of DVD uit de lade te halen..

Volgens mijn lief komt het omdat je muis eigenlijk een vierkantje is en het pijltje op die manier dus schuin beter in het vierkantje past. Nu maakt het niet meer uit maar vroeger toen de beeldschermen nog met minder pixels werkte wel, anders had je een groter vierkantje nodig en dus meer pixels en ruimte.

Ik vermoed dat het een kwestie van stijl is. Ietsje schuin staat vaak beter dan recht. Ik heb wel eens een rechtopstaande muisaanwijzer geprobeerd, maar dat vond ik gewoon niet zo leuk staan. Praktisch gezien maakt het niet uit, recht of schuin. Welke richting een muisaanwijzer ook op staat, ze hebben allemaal een goeie (die naar dingen wijst en er niet overheen staat) en een slechte kant (die over dingen heen staat).

Omdat het puntje van de muis zo precies op het puntje uitkomt waar je klikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100