Weet iemand een goed tip om wachtwoorden te onthouden/bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bv een liedje of gedicht gebruiken: Drie schuintamboers, die kwamen uit het oosten --> 3sdkuho

Op te schrijven in een dagboek of alle wachtwoorden hetzelfde te doen.

je geboortedatum gebruiken.

begin met een letter, daarna een cijfer, daarna 2 letters, dan weer een cijfer, zo krijg je én en sterk wachtwoord, en je onthoud het vb: A A1 A1BB9 A1BB9C als je dit doet, en je herhaalt je wachtwoord telkens, dan heb je het stap bij stap geleerd en kan je het makkelijk onthouden

Je zou een pagina waar je aantekeningen zet in je agenda, een soort van woord kunnen zetten, dat als je dat leest, dat je dan gelijk herinnerd wordt aan je wachtwoord. Zo kan je ook een pagina in je agenda gebruiken om je wachtwoorden op te schrijven.

Ik werk voor de gemeente, schrijf veel artikelen en heb veel correspondentie met B&W dus is het belangrijk dat ik versleuteld werk. Ik heb het gratis "Keepass" gedownload en dit werkt perfect! Je hebt maar 1 wachtwoord nodig om toegang tot al je wachtwoorden te krijgen. Kijk maar eens op mijn bron, ik heb het even opgezocht voor je.

Bronnen:
http://computertotaal.nl/article/2609/keep...

Geboortedatum is een slecht idee omdat dat een te makkelijk te raden wachtwoord is. En overal hetzelfde wachtwoord is nog risicovoller. Als iemand dan je wachtwoord kent kan die overal bij. Bedenk een ezelsbruggetje. Afhankelijk van wat je wachtwoord is. Bijvoorbeeld de naam van de persoon op wie je stiekem verliefd bent of van je allereerste liefde. Of van het muzieknummer wat je leuk vind. Het ezelsbruggetje is afhankelijk van het wachtwoord dat je hebt.

Ik heb zelf een Excel sheet waarin ik per site of programma de naam van de site/programma, een link naar de site, de loginnaam en het wachtwoord zet. Het Excel werkboek heb ik beveiligd met een wachtwoord, dus ik hoef alleen dat maar te onthouden. De rest zoek ik op. Extra voordeel is dat je loginnaam en wachtwoord soms (sommige sites laten het niet toe) kunt kopiëren.

Ik maakte in een adressenboekje wel eens minieme stipjes bij cijfers en letters van de gebruikte code's.....

Je moet een zin maken en daarvan de eerste letters nemen werkt erg goed!

ik schrijf ze op in een adressenboekje. Superhandig

Zoek even via Google. ER zijn diverse gratis programmatjes te downloaden waarmee je verschillende paswords kan genereren en ook opslaan. Zodat je ze ooit weer terug kunt vinden Frank

Uitgangspunt is dat: - je niet hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere sites - je wachtwoord niet gemakkelijk te achterhalen is. Controleer dat op: www.wifiwijs.nl/images/stories/password meter/pwdmeter.htm -het minimaal 8 tekens lang is en twee cijfers bevat. Hier 12 tekens -volgnummer als je site periodiek je dwingt tot een nieuw ongebruikt wachtwoord. Uitwerking: laat het wachtwoord bestaan uit vier delen: 1. Gebruik de laatste 4 tekens van de URL vóór de .nl of .com (www.goeievraag.nl levert dus 'raag' op. 2. Gebruik 4 vaste cijfers bijv. de postcode van je ouderlijk huis of een geboorte dag en maand-combinatie (Koninginnedag: '3004' 3. Gebruik de 4 eerste letters van je favoriete spreuk: Morgenstond heeft goud in de mond: 'Mhgi' 4. Volgnummer is standaard 1 Per saldo heb je dus als wachtwoord voor Goeievraag: raag3004Mhgi1 Schrijf deze uitleg in je agenda of leg het bij je waardepapieren zodat je het na een lange vakantie nog kunt opfrissen. Toegevoegd na 4 minuten: Opm. de passwordchecksite is inclusief ...meter/pwdmeter.htm je wachtwoorden gaan altijd bbestaan uit 13 tekens, geen 12.

Stuur gewoon een mail naar jezelf met het wachtwoord Dit antwoord wordt toch niet gekozen want andere zijn ook goed RESPECT!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100