Hoe kun je een IP adres veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je eigen IP-adres kun je meestal niet veranderen, omdat dat door je provider wordt bepaald. Je kunt wel het IP-adres veranderen waaronder een website jou ziet. Dat doe je door via een proxy te werken. Dat houdt in dat jouw computer verbinding maakt met die proxy. De proxy ziet dus jouw echte IP-adres. Maar dan komt het: de proxy haalt de door jou gewenste website op van het Internet. Dat betekent dat die website denkt dat het de proxy is, die de informatie opvraagt. De website ziet alleen het IP-adres van de proxy, en heeft er geen idee van dat jij de proxy hebt ingeschakeld. De proxy haalt dus de informatie van de website, en geeft daarna die informatie weer door aan jouw computer. Een voorbeeld van zo'n proxy is http://www.proxy-plus.com/ . Toegevoegd na 8 minuten:   Nog meer proxies vind je hieronder. Probeer er een paar, en kies er één die je bevalt. http://www.proxy4free.com/ http://www.tech-faq.com/proxy.html http://www.surfert.nl/ http://www.hidemyass.com/ http://www.xx7.nl/ http://www.dutchproxy.nl/ http://www.webproxy.ca/ http://www.webproxy.tw/ http://www.kproxy.com/ http://www.zendproxy.com/ Je kunt je IP-adres opvragen via http://www.whatismyip.com/ . Ga eerst gewoon naar die site, dan zie je je huidige IP-adres zoals dat op het Internet zichtbaar is. Ga daarna via één van bovenstaande proxies naar diezelfde site. Als het goed is, zie je dan dat je nu onder een ander IP-adres zichtbaar bent.

Je kan in je internet instellingen bij TCP/IP instellingen een eigen IP adres instellen. Je moet wel een internet provider hebben die dit toestaat; Dit is eigenlijk nooit het geval, omdat er maar een beperkt aantal IP adressen is, en elke provider graag zelf controleert wie welke heeft. (Het ligt iets complexer, maar voor dit antwoord is het voldoende, gok ik)

Je IP adres kun je veranderen dmv je modem. Hier volgt de procedure: 1-modem uitzetten 2-na exact 60 seconden weer aanzetten 3-10 seconden wachten 4-herhaal stap 2 en 3 vier keer. Als je nu je modem weer aanzet heb je een ander IP nummer. Succes!

Je kan je IP-adres héél makkelijk zelf veranderen via de command prompt (in accessoires), daat moet je dan IPCONFIG /release en daarna /IPCONFIG renew ingeven. De volledige uitleg vond ik op deze (nederlandstalige) site: http://www.ikweetalles.be/netwerk/6-opzetten/12-hoe-wijzig-ik-mijn-ip-adres.html

Bronnen:
www.ikweetalles.be

Er vanuitgaan dat je je IP v4 van je thuisnetwerk wilt wijzigen die door je router wordt toegewezen: via configuratiescherm en netwerkcentrum, ga je naar adapterinstellingen wijzigen. Klik met je rechtermuisknop op de te wijzigen netwerkverbinding en dan op status, daarna details. Neem de gegevens van IPv4 + subnet + gateway V4 over. Sluit dit schermpje en klik op eigenschappen. Klik op internet protocol versie 4 (tcp/ipV4) en dan op eigenschappen. Daar kun je alle gegevens veranderen van je ipadres. Zolang je subnet en gateway gelijk laat kan er niet veel misgaan en anders zet je het weer op automatisch. succes

Proxyserver, Tor of VPN stellen je in staat je ip-adres te veranderen, al denk ik dat in jouw geval een VPN het beste en makkelijkste is. Ik zou hiervoor gewoon een gratis variant kiezen, zoals Spotflux. Voldoet prima om je ip-adres te veranderen.

Bronnen:
https://www.vpngids.nl/artikel/je-ip-adres...

Je kunt een VPN server gebruiken om je ip adres te veranderen. U kunt de website bekijken om te leren hoe een VPN server werkt.

Bronnen:
https://www.vpnverbinding.nl/blog/wat-is-vpn/

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100