Ik heb een C, D, E. en F schijf. Hoe kan ruimte van de één naar de andere schijf overbrengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zal niet gaan,elke schijf heeft zijn eiegen capaciteit en je kunt niet bijvoorbeeld schijf E groter maken door hem capaciteit van C te geven.

Ruimte kun je niet maken - net als je in je huis een kamer niet groter kunt maken. Je kunt echter wel bestanden van de ene naar de andere schijf overbrengen, en zo een van je schijven leger maken, en de ander voller (oftewel alle troep uit één kamer halen en die in een ander stouwen).

Dit kan zeker. Maar dan moet wel de partities die je noemt (of minimaal één daarvan) op dezelfde fysieke disk staan. Maak een partitie leeg. Verwijder in diskmanager de partitie. (als je niet weet hoe laat het dan even weten) Als het goed is kan je in diskmanager zien hoeveel kb je nu vrij hebt. Download extpart en run de tool geeft de disk op die je wilt vergroten (c: bv) en vul het aantak kb waarmee je de disk wilt vergroten. Maak wel eerst een backup!!!!!

Bronnen:
http://support.dell.com/support/downloads/...

als je schijf C hebt met een besturingsysteem kun je D, E en F leegmaken. Vervolgens is het mogelijk om deze lege schijven samen te voegen als 1 volume dit wordt vaak disk striping genoemd. - voordeel: gegevens worden verdeeld over deze schijven weggeschreven dit levert een flinke snelheidswinst op. - nadeel volume van de gegevensbestanden neemt toe. - nadeel 1 schijf heeft een probleem dan zijn alle gegevens weg. Ik geef alleen aan dat deze mogelijkheid bestaat, maar als je dit wilt gebruiken informeer of leer dan goed hoe je dit kan doen. zie bron:

Bronnen:
http://articles.techrepublic.com.com/5100-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100