wat is een HDMI?

dus een beetje simpel uitleggen graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een (High-Definition Multimedia Interface) kabeltje daarvan kun je een apparaat (zoals een dvd-speler) aan een beeldscherm aansluiten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/HDMI

een aansluiting voor beeld. de nieuwe soort van scart zegmaar:)

De High-Definition Multimedia Interface (HDMI) is een aansluiting voor audio- en videosignalen in ongecomprimeerde digitale vorm. Laten we zeggen dat je iig veel beter beeld krijgt ;)

De High-Definition Multimedia Interface (HDMI) is een aansluiting voor audio- en videosignalen in ongecomprimeerde digitale vorm. HDMI biedt een interface tussen elke compatibele digitale bron van audio/video zoals een settopbox, dvd-speler, versterker en een compatibel scherm zoals een plasmascherm of een lcd-scherm en computers met DVI-aansluiting. HDMI is de nieuwe interface voor audiovisueel materiaal zoals HD-televisie en thuisbioscoop. De kabel bestaat uit 19 draden. De maximale bandbreedte is 14,9 Gbps (gigabit per seconde).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/High-Definiti...

Het is al gezegd HDMI is een middel om beelden van een bepaalde drager (bijvoorbeeld DVD-speler) over te brengen naar bijvoorbeeld je televisie. Dit is bij HDMI een digitaal signaal, waar het vroeger (bij SCART bijvoorbeeld) om een analoog signaal ging. Om dingen in perspectief te stellen heb ik als bron een lijst toegevoegd van manieren om video te verbinden. Daar kan je ook precies zien wat SCART inhoudt en ook veelgebruikt Component Video. Het is wel in het Engels.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100