Op een geïnfecteerde computer staat momenteel McAfee als security. Blijkbaar niet voldoende. Wat nu?

Mijn Pc is nog steeds geïnfecteerd terwijl hij wekelijks compleet wordt gescand. Ik werk met Windows Vista. Kan ik nu een andere virusscanner installeren of moet ik eerst McAfee volledig verwijderen? En indien ja, hoe doe ik dit zodat er geen problemen ontstaan tussen beide programma's aub?

Toegevoegd na 26 minuten:
Ik kreeg al antwoorden van anderen. Hoe kan ik deze beantwoorden, of erop reageren, of meer informatie vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Weet je zeker dat je computer geïnfecteerd is? Het niet tonen van afbeeldingen kan ook andere oorzaken hebben. Kijk eens bij Extra - Internet opties - Geavanceerd. Staat dit vinkje aan?

Hoi, Je moet via het configuratiescherm zoeken naar herstel. Klik dan op de computer naar een eerdere toestand herstellen. Vervolgens klik je een datum aan waarop je zeker weet dat de computer nog naar behoren werkte. Een tip: maak voordat je deze handeling uitvoert een backup van je bestanden. Als je programma's na die tijd hebt geïnstalleerd op je computer, dan dien je deze opnieuw te installeren. Het zou ook slim zijn als je de nieuwe virusscanner van microsoft download: (zie bron)

Bronnen:
http://www.microsoft.com/security_essentia...

Met het detecteren van spyware geeft deze altijd aan dat de computer ,,besmet,, is. En in de meeste gevallen gaat het om onschuldige cookies. Voor het verwijderen van specifieke virussen zijn er speciale tools om te downloaden. Systeemherstel: Start/Bureauaccessoires/Systeemwerkset/Systeemherstel. Ga terug naar een datum waarop de computer nog goed werkte. (donkergekleurde vakjes zijn herstelpunten) Bedenk dat u ook weer met eventuele updates te maken krijgt. Geinstalleerde onderdelen die u eigenlijk niet vertrouwde kunt u beter vooraf deinstalleren.

Ik geef zelf pc les aan ouderen en installeer alle laptops die ze mee hebben zelf. Ook thuis heb ik alles zelf geinstalleerd. Vaak staat er bij aankoop McAfee op. Dat is meestal het eerste wat ik verwijder die de software lijst in het configuratie scherm. Daarna moet je de pc eerst herstarten en is hij even niet beveiligd. Daarna zet ik er AVG free op via filehippo (de 32 bit versie) zie de link. http://www.filehippo.com/download_avg_antivirus/ In de 3 jaar dat ik nu al les geef heb ik nog geen geinfecteerde pc's gehad. Nog even wat extra: Ook zet ik daarna Ccleaner erop om de pc schoon te maken en schoon te houden. http://www.filehippo.com/download_ccleaner/ Ik hoop dat het zo lukt.

Zet in je adresboek een naam die altijd boven aanstaat, zoals: aaa, en voeg verder geen gegevens toe. Daarnaast zal het volgens mij wel de moeite lonen om op: Hitman pro te googelen en gebruiken.

Bronnen:
http://www.surfright.nl/nl/

Als je een virusscanner hebt lopen en je denkt dat je alsnog geïnfecteerd bent, kun je ook een online virusscanner gebruiken ter extra controle. Ik heb zelf wel vaker BitDefender gebruikt. Zie de link onder mijn antwoord om de online scanner te vinden, klik op Start Scanner en je computer wordt van buitenaf gescand zonder dat je je bestaande antivirusprogramma hoeft te verwijderen of uit te zetten. Verder ben ik het eens met het advies hierboven: gebruik AVG als virusscanner. Daarmee wachten tot je huidige abonnement afloopt heeft niet zoveel zin, dan zul je nog steeds McAfee van je systeem moeten verwijderen om AVG erop te kunnen krijgen.

Bronnen:
http://www.bitdefender.com/scanner/online/...

ik werk al jaaaren met avast een gratis programma. en nog nooit een virus-je gehad.laat ook de pc scannen met sheildsup.

Bronnen:
http://www.avast.com/free-antivirus-download
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100