wat is het verschil bites en bytes? Mb MB mB mb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een bit is een digitaal teken; een 1 of een 0. Met 8 bits (=1 byte) kun je een character of teken maken. Voor ingewikkelde characters (denk maar japanse of chinese tekens) heb je dubbele characters (bytes) nodig. Als je dus een aantal tekens opslaat, zijn dat bytes. Zijn dat er veel, heten dat kilobytes, Megabytes, Terabytes enz. De verwerking (transport) van de bytes wordt aangegeven in bits per seconde. Bij je internet of netwerkverbinding zijn dat Megabits per seconde (Mbps of Mb/s). Hier moeten alle bits achter elkaar door de kabel. Binnenin je computer worden de bits met meerdere tegelijk verwerkt. Hoe meer tegelijk hoe sneller dat gaat. Dit geldt voor zowel de hardware als de software die dat moet ondersteunen. Bijvoorbeeld: per 8 bits tegelijk = DOS, met 16 bits = Windows 95/98, XP en Vista kunnen 32 bits tegelijk verwerken en Windows 7 verwerkt de gegevens met 32 of 64 bits tegelijk. Mb = Megabits MB = Megabytes mB = millibytes (maar die bestaan niet) mb = millibits (en die bestaan ook niet) Zo is het ook kilobits (kb) en kilogram (kg) en geen Kilobits (Kb) of Kilogram (Kg), aangezien K gebruikt wordt voor (graden) Kelvin en niet voor kilo (maar wel vaak zo gebruikt wordt).

een bite is een deel van een byte, een byte is (deel van) een bestand, over de jaren zijn er meer bites nodig voor 1 byte,omdat alles meer in 3-D gaat, denk maar aan spellen zoals vroeger, bijvoorbeeld: Super Mario, 8 bits voor 1 byte, en 1 byte was dan een figuurtje bites kun je dus zien als onderscheiding voor een bepaald onderwerp, en Byte als het omhulsel tegenwoordig zijn bestanden zo groot dat niet alles meer 8bit is, maar soms 32bit of 64bit, vandaar dat het lang laden is grotere aantallen worden onderscheiden door byte, KB, MB, GB, TB byte = 1 KiloByte = 1000 bytes MegaByte = 1 000 000 bytes GigaByte = 1 000 000 000 bytes Terabyte = 1 000 000 000 000 bytes er zijn nog grotere bestanden die gaan minstens 12 nullen verder de bijgevoegte bron heeft schema's voor als je nog grotere wilt weten wat ik je nu gaf was maar een kleine samenvatting

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Byte

Een bite is een beet. (bijten) (bron: Van Dale) Als je bit (meervoud: bits) bedoeld: een bit is een deel van een byte. Het tweede deel van je vraag: De SI-voorvoegsels M en m worden nog al eens verkeerd gebruikt. Hoofdletter M staat voor Mega. (miljoen) Kleine letter m staat voor milli. (duizendste) Kleine letter m staat dus niet voor micro. (miljoenste) En MB is een spellenfabrikant ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100