Mijn computer wil mij niet meer kennen, wat is er aan de hand?

Sinds ik gisteren een als 'veilig' te boek staand tooltje heb gedownload, ging het bergafwaarts met mijn laptopje. Allereerst kon ik internet niet meer op. Toen heb ik snel McAfee een complete systeemscan laten uitvoeren. Geen virussen aangetroffen. Daarna heb ik hem uitgezet. Vandaag startte hij in eerste instantie nog op maar nadat hij gelockt was geraakt, kon ik hem niet meer unlocken.

Mijn standaard gebruiker lijkt niet meer te bestaan. In alle mogelijke opstartmodussen krijg ik de melding 'the specified domain either does not exist or could not be contacted'. Ik kom nergens in of bij.

Op internet zoeken levert als oplossing om de hele handel (windows Vista) opnieuw te installeren. Iemand die een minder rigoureuze oplossing weet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan een ubuntu life CD aanmaken (Met een andere machine) en zo linux opstarten. Kijken wat er gebeurd als je om te beginnen dat programma van je systeem delete. Heb je al getracht je systeem op te starten in veilige modus? (Tijdens opstarten computer op F8 drukken)

Helaas niet ik ben ook zo een keer getroffen ook met vista. Met de andere versies had je nog wel eens de mogelijkheid om via een andere weg de zaak te herstellen maar met vista is mij dat niet gelukt.

Als je nou vertelde hoe dat 'handige' tooltje heet, vinden wij wel een oplossing. Je bestanden staan nog op schijf en zolang je je laptop niet formatteert/opnieuw installeert, blijft de data er ook gewoon op staan. Als het een windows domain computer is, kan je altijd nog met de local adminstrator aanmelden en bij je gegevens. Dan je PC/user unlocken en opnieuw aan het domain toevoegen. Er zijn echter virussen die users/computers telkens opnieuw locken. Han is echt belangrijk je computer virus- en wormvrij te hebben, voordat je er weer mee normaal gaat werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100