Kun je ook op je mobiele telefoon virussen krijgen?

Als je internet via je mobiele telefoon kun je dan ook virussen op je telefoon krijgen? Soms kun je op een onbeveiligd wifi surfen, is dit dan 'gevaarlijk'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Virussen op je mobiel komen nog niet zoveel voor. Maar doordat de telefoon steeds meer evolueert tot een computer nemen de risico's ook steeds meer toe. Je gebruikt steeds meer applicaties, internet en downloadbare applicaties. Onderstaande bronnen ter extra informatie.

Het kan zijn dat je iets op je toestel krijgt, alleen kan het geen schade aanrichten omdat het niet geprogrammeerd is om een mobiele systeem aan te vallen. Het kan pas schade aanrichten als het op een computer komt met een besturingssysteem erop waar de virus voor geprogrammeerd is het aan te vallen

Absoluut. Je moet je mobieltje daarom niet tegen je koortslip houden.

Ja, dit is mogelijk. Met besturingssystemen als SYmbian, Android, Apple en Windows Mobile is dit risico wel veel groter dan bijv een toestel met Sony Ericsson interface. Sowieso is er voor Android een gratis applicatie voor anti-virus. En mmisschien heb je wat aan onderstaande link.

Bronnen:
http://telefoonnieuws.blogspot.com/2010/06...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100