Is een betalende antivirus echt beter dan de standaard Windows Defender?

Hallo

Nu verloopt mijn betalende versie van AVG Antivirus bijna af, maar nu vraag ik me af of die extra kost ook wel nodig is?

In Windows 10 is er standaard Windows Defender geïnstalleerd.
Is AVG dan echt beter dan Windows Defender?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat een betaalde virusscanner beter maakt dan Windows Defender is dat bij uitbraken van nieuwe virii onmiddellijk een patch voor geschreven wordt en deze in de virusdefinities wordt opgenomen, dit identificatie proces gebeurt door getrainde specialisten op dit gebied, en daarmee is snel een passende maatregel getroffen. Microsoft is een beetje 'jack of all trades and a master in none' het doet van alles maar is nergens echt goed in. Overigens raad ik ten alle tijden Windows Defender boven AVG aan, want AVG is verschrikkelijke troepsoftware. Als je nu ook de top 10 van beste virusscanners van 2018 kijkt zie je nergens AVG terug, dat komt omdat AVG niet zo goed is in het scannen van virii, maar alleen verschrikkelijke irritante beperkte maatregelen treft tegen de gebruikers van Windows.

Windows defender komt in verschillende tests vergelijken met de meeste antivirus software niet al te best uit de bus. Als je op safe wilt spelen zou ik wat anders nemen. Als je niet zo veel "rare" sites bezoekt en niet zo gek veel download dan kun je vaak wel met een gratis variant uit de voeten.

Bronnen:
https://www.besteantivirussoftware.com/vee...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100