Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

In mijn browser (Google Chrome) staat ipv. een groen slotje het teken ! met een rondje eromheen. Wat betekent dat?

Dit tekentje komt tevoorschijn als ik ingelogd ben op Hotmail.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Hou je muis er op en kijk dan wat hij aangeeft. Het duidt waarschijnlijk aan dat de browser de site onbetrouwbaar vindt. Het kan dus zo zijn dat je op een imitatie website zit.
SimonV
7 jaar geleden
De omgekeerde ! zie je bij elke site, maar geen groen slot is inderdaad bedenkelijker.
Wat is de naam van de site die je ziet staan? https://outlook.live.com?
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
i met een rondje is een gewone site, groen slotje is een site met HTTPS beveiligig.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Een omgekeerde ! in een cirkeltje kàn staan voor een http-verbinding en is de vervanging van de vroegere pagina-met omgevouwen-hoekje.
Het kan echter ook bij https-sites gebruikt worden en in dat geval betekent het waarschijnlijk dat er "mixed content" (combi van http/https) op de pagina aanwezig is, meer niet. Als je op dit cirkeltje klikt zou er in dat geval een link met "Details" moeten verschijnen, als je daar weer op klikt zie je aan de rechterkant van de pagina meer details mbt de beveiligingsstatus van de pagina. Google maakt dit onnodig ingewikkeld naar mijn idee. Er is veel overlap in iconen die voor meerdere dingen tegelijk gebruikt worden zoals bijvoorbeeld bij dit cirkeltje. Hier meer hierover met de situatie zoals die nù is ('t verandert nogal eens) : https://support.google.com/chrome/answer/95617?hl=nl
tham
7 jaar geleden
Rood136 hartelijk dank voor de link met uitleg. Het probleem had ik overigens ook bij de site van Goeie Vraag en ik had het gemeld bij Goeie Vraag en inmiddels hebben zij iets blijkbaar gewijzigd want als ik op Goeie Vraag nu inlog dan zie ik gelukkig weer het groene slotje. Ik zou u graag als ""beste antwoord"" willen kiezen maar de mail die ik al eerder van Goeie Vraag ontving met de link voor het kiezen van het beste antwoord die is niet veilig >> een groot rood kruis in de browser dus die kan ik niet gebruiken. Dus sorry dat ik uw beste antwoord niet kan honoreren.
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Dat komt omdat er geen https verbinding is. Als je probeert gevoelige info in te voeren wordt deze zelfs rood. Het groene slotje is vervangen voor dit symbool omdat Google vond dat ze met het groene slotje bezoekers het idee geven dat de site veilig is terwijl dit alleen iets zegt over de verbinding. Zie ook https://smeders.nl/wat-betekent-niet-beveiligd-in-google-chrome/

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat betekent dat jouw browser geen beveiliging (meer) heeft. Misschien moet je een nieuwe versie van het door jou gebruikte beveiligingsprogramma downloaden of kopen?
(Lees meer...)
Amadea
7 jaar geleden
tham
7 jaar geleden
Dit probleem heb ik al een aantal weken en ik heb een goeie gekochte beveiligingsprogramma (Kaspersky) en vorige week heb ik deze overgezet naar de versie van 2017 maar het probleem blijft. Trouwens, niet alleen bij inloggen Hotmail maar o.a.ook als ik naar mijn account ga van ""Goeie Vraag"". Als ik naar de site van Goeie Vraag ga dan is er een groen slotje, als ik dan op mijn account klik dan verdwijnt het slotje en komt dat uitroepteken met rondje voor in de plaats.Als ik op dat uitroepteken klik dan lees ik:""Deze pagina is niet veilig"". Of ik via Google Chrome surf of via Firefox, dat maakt niet uit.
Wél staat in de browser https:// enz. Dus dat klinkt nogal tegenstrijdig.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding