Kan iemand mijn geschiedenis zien als hij/zij inlogt 'op de router'? Ook al heb heb je de geschiedenis verwijderd of ben je in privé( incognito) modus

En hoe kan je dat evt verwijderen

Weet jij het antwoord?

/2500

Met standaard gangbare routers van Nederlandse ISP's zal dat nooit gaan. Maar als je op een willekeurig netwerk of een AL met gemodificeerde software dan zo dit zo kunnen. De enige manier om dit tegen te gaan is door HTTPS encryptie te gebruiken, wat alleen mogelijk is als de server van de website het ook ondersteunt.

Als je een poort op je router hebt ingesteld die al het verkeer van buiten doorsluist naar jouw PC zonder dat je dat goed hebt beveiligd, dan is dat zeker mogelijk. De standaard-instelling van elke router is dat alle poorten voor verkeer van buitenaf dicht staan en dan is dat dus niet mogelijk. Maar goed, je hoeft maar 1 trojan-virus binnen te hebben gehaald en dan is alles mogelijk, maar dat heeft weinig met je router van doen.

Zeer waarschijnlijk niet omdat de meeste routers geen log bijhouden. Om dat uit te sluiten moet je even je router opgeven, dan kan uitgelegd worden hoe de logs te verwijderen en hoe je het loggen eventueel uit zou kunnen zetten mocht het aan staan. Toegevoegd na 2 minuten: Mocht je bang zijn dat iemand van buiten af op je router inbreekt, of meekijkt op een router bij bijvoorbeeld de provider dan kan je een VPN gebruiken zodat niet gezien wordt waar je naar toe surft, mocht je dan nog bang zijn voor pakket inspectie kan je een VPN nemen met sterke encryptie. Toegevoegd na 11 minuten: Ook zou bij het doorkijken van een log alleen het IP-adres van de VPN voorkomen, niet het adres waarvan je wil dat anderen niet weten dat je daar verbinding mee hebt gemaakt. Toegevoegd na 2 uur: Hier een voorbeeld van een IP-log uit een router: http://www.howtogeek.com/68886/how-to-configure-your-router-for-network-wide-url-logging/ Mocht je VPN gebruiken zou dus enkel het IP-adres van de VPN-dienst beschreven staan. Als je geen VPN zou gebruiken maar een site zou wel HTTPS gebruiken, komt nog steeds het IP adres van de site in de log terecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100