Wat betekent dit slotje in mijn browser?

Ik klikte laatst op een link en kreeg een website in beeld die ik niet weg kon klikken. De link leek niet eens op de website die in beeld kwam. Deze website had een zwart slotje links bovenin.
Normaal moet er een groene staan maar die was er dus niet.
Ik wilde de browser wegklikken omdat er stond dat ik moest betalen binnen X uren omdat ik een wet had overtreden. Het was iets met CNNP meer weet ik niet.
Ik wil graag weten wat dit is en of dit gevaarlijk is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zwart slotje betekent in dit geval dat je last van ransomware hebt. Ransomware doet zich vaak voor als bericht van een officiële instantie, zoals de politie of justitie. Zo kan er (onterecht) worden getoond dat er illegale software of pornografisch materiaal is aangetroffen. Na een betaling van een boete zou de blokkering worden opgeheven. Er wordt meestal betaling geëist via prepaidbetaalkaarten zoals Paysafecard, soms ook via Bitcoin. Besmetting verloopt meestal via besmette bestanden, bijvoorbeeld een e-mailbijlage of via een lek op de pc door niet-geüpdatete software. Losgeld betalen is zinloos (de pc kán vaak niet eens meer door de criminelen worden gedeblokkeerd). Als ik je verhaal lees lijk je verder nergens last van te hebben. Ik zou toch wel aanbevelen te scannen op malware: Adwcleaner http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ Malwarebytes (kies gratis versie). https://nl.malwarebytes.org/downloads/ Junkware Removal Tool van Malwarebytes https://nl.malwarebytes.org/junkwareremovaltool/

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/veilig-onlin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100