Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

is mijn trojan horse verwijderd?

Ik was bezig met het downloaden van een bestand. Vervolgens geeft mijn virus scanner (mcfee) aan dat er een trojan horse is gedetecteerd. Ik heb het downloaden onmiddelijk gestopt en het bestand meteen verwijderd. Ik heb toen een scan uitgevoerd en toen was er niks meer te vinden. Heb toen nog een antispyware progamma gedownload en deze kon ook niks vinden. Is de trojan horse nu verwijderd?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja daar kan je wel van uit gaan.
Als je virus scanner niets meer vind wil dat in 9 van de 10 gevallen zeggen dat het goed is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Amadea
9 jaar geleden
En hoe kom je te weten of jij nou net dat tiende geval bent, en de trojan dus niét verwijderd is?
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Dan moet het een gerichte aanval op jou wezen,
Het eerste wat een trojan doet die echt is gericht om bepaalde info van jou los te krijgen is je virusscanner uitzetten. Daarbij komt ook dat je het wel merkt.
Je computer doet raar (langzaam, rare procesen open zetten, dat soort dingen). Maar in een download is het of the keygen(false positive) of de .exe zelf die is aangepast.
Als ik de vraag goed lees is het zo dat tijdens het binnen halen de verbinding al is verbroken dus kan het nooit veel kwaad hebben gedaan omdat het nog niet 100% door was/is.
capthavoc
9 jaar geleden
De regel is; als een virus scanner een virus kan detecteren dan kan hij deze ook verwijderen. dus ik denk dat het wel goed zit
Vooral omdat je niet verder bent gegaan en alles meteen hebt weggooit.
Een goeie virus scanner is zo ingesteld dat hij elke download scant
voordat het op het systeem aktief mag worden dus op dat moment ben je veilig. meestal zitten deze virussen verstopt in zip file die dus nog niet aktief zijn
pas nadat je de zip file opent is het een echt probleem zeker als je
te laat reageert

Dus als je ze meteen weggooit en niet opent is het probleem voorbij toch even de komende tijd je pc gedragingen en snelheid in de gaten houden. mijn regel is ook als een virus bij de " deur" wordt gepakt dan is het prima.
zit hij echt in je systeem en vooral als hij al in de systeem backup zit
waardoor ander systeem herstel punten ook besmet zijn
dan kan dat een groot probleem worden. zo groot zelf dat het tenslotte bete is je hele systeem er maar weer helemaal schoon op te zetten
wil je tenslotte die uren lange scan vermijden mar goed met windows 8 en windows 7 worden de veiligheid steeds groter ik heb in geen jaren een virus gezien
een paar malware gevalletjes
wat tracking cookies
en daarmee houd het op knock on wood ;)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding