Kan malwarebytes zelf besmet zijn?

Vooropgesteld: ik ben een digibeet. Ik snap uitleg alleen in Jip-en-Janneketaal (en dan nóg vaak niet!)

Ik las een vraag van iemand bij wie het wachtwoord van internetbankieren al ingevuld was. Dat is bij mij sinds een week ook zo. Ik las iets over keyloggers en schrok me dood. Ik probeerde dat wachtwoord te verwijderen (vinkje 'bewaar gebruikersnaam' uit), maar nee, het wachtwoord en gebruikersnaam werden teruggezet.

Oké, ik heb m'n cache geleegd, alle browsers afgesloten en eerst gescand met Microsoft Essentials - uitgebreide scan: niets gevonden (na ruim 1,5 uur scannen!). Toen heb ik Malwarebytes aangezet. Eerst kreeg ik 'm niet gestart: 'Malwarebytes reageert niet' stond boven in m'n scherm. Uiteindelijk deed hij het wel. Na een half uur bleef hij volgens mij 'hangen' tijdens de heuristische analyse (wat is dat?). De tijd liep door, het aantal gescande objecten bleef staan op 269269. Annuleren (en dan opnieuw starten was het plan) lukte niet, het ding bleef aan, maar geen verandering in dat getal van gescande objecten. Ik heb m'n laptop uitgezet en opnieuw gestart, weer startte Malwarebytes niet en weer blijft hij 'hangen', deze keer bij 269262. (Zeggen die getallen iemand iets?) Ik heb overigens de premium (=betaalde) versie. Ik vraag me nu af of Malwarebytes zelf besmet met malware kan zijn nu het programma zo raar doet. Is dat mogelijk? Zo niet, wat is er dan aan de hand? Het aantal gescande objecten is nu al ruim 20 minuten hetzelfde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het wachtwoord bij internetbankieren kan automatisch ingevuld worden door een browser (e.g. Internet Explorer), het lijkt mij vreemd dat keyloggers het gestolen wachtwoord op jou scherm laten zien. Maar om zeker te zijn is het het beste om je pc te scannen. Je kunt proberen het Malwarebytes opnieuw te installeren. Als Malwarebytes Anti Malware het nog steeds niet goed doet, kan je je computer in veilige modus starten en daar een scan proberen. Als je een computer met Windows 7 hebt moet je tijdens het opstarten van je pc op F8 drukken en vervolgens velige modus aanwijzen m.b.v. de pijltjes toetsen en daarna op enter te drukken. Vervolgens druk je op je gebruikersnaam (indien dat niet automatisch gebeurd) en probeert via deze manier een scan uit te voeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100