Heeft mijn android gsm een virus?

Ik kreeg gisteren elke keer wanneer ik op google ging met mijn gsm een raar Frans bericht met iets als "votre android a été exposé par un virus, click sur ok pour abbuyez..." (Ik ken het bericht niet uit het hoofd), ik kon enkel op "ok" drukken... Dit bericht verscheen opnieuw en opnieuw, bij elke keer dat ik op google ging. Gisterenavond kwam het niet meer en vandaag ook niet. Heb ik een virus? Kan ik er iets aan doen? Iemand anders wilde gisteren iets op mijn gsm opzoeken maar ik weet niet op welke site, sindsdien begon het... Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je krijgt die melding waarschijnlijk van de zoekpagina, of van de zoek-app. Een virusmelding van je virusbescherming is onwaarschijnlijk, omdat je het alleen krijgt bij zoeken met Google. En omdat die in het Frans is (als je geen franstalige antivirus-app hebt). Ik heb het ook gehad, maar dan in het Engels. Twee of drie virussen meen ik. Wat bleek? Mijn zoek-widget was een snelkoppeling naar www.searchemobileonline.com. Een internetpagina dus. Daar stonden die meldingen. Dus ik zou eerst kijken op welke pagina de meldingen staan, wsch. is dat niet Google. In dat geval hoef je de snelkoppeling alleen maar te verwijderen, en (opnieuw) de echte Google widget op je scherm te zetten. Een widget verwijderen levert geen enkel risico op. In de app-lijst van je telefoon zul je 'm niet vinden, omdat het alleen maar een snelkoppeling is. Misschien is het bij jou anders, maar dit lijkt me het waarschijnlijkst. Alleen dan wellicht met een andere site dan searchemobileonline.com. Voor de volledigheid een pagina over die (hijack)site die met sommige apps mee kwam. Grappig was, dat die site ook meldde dat mijn Windows computer Android virussen had. Toegevoegd na 15 minuten: 1 Spelfoutje: die nepvirus-website (toen nog), heet http://www.searchmobileonline.com/ Ze hebben nu andere spam ;-)

Bronnen:
http://thehunk.blogspot.nl/2012/07/getting...

Het kan ook zijn dat het een reclame stund is als : je hebt een virus download nu dit programma om eraf te komen. Ik zou maar toch voor de zekerheid Clean!aster downloaden, heb ik ook, heel handig programma om je mobiel schoon te maken zoals in dit geval denk ik reclame, ik hoop dat ik je hiermee verder heb geholpen :) Mvg.

Het kan gaan om een virus of malware. Je kunt een anti virus app gaan gebruiken en een scan doen. Anti virus apps beschermen smartphones nooit helemaal volledig tegen kwaadaardige virussen of malware. Maar het is altijd beter dan helemaal niets. Die van AVG en Trustgo zijn de beste volgens een test en zijn gratis te gebruiken.

Bronnen:
http://www.testgoed.nl/anti-virus-apps

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100