heb ik een virus op me Android?

Ik krijg sinds kort pop up reclame meldingen op me telefoon. En af en toe ook 1 die zegt dat ik een virus heb. Als ik op die laatste klik ga ik naar z'n website waar je een dienst kan afnemen maar kost 5 euro per week. Die onzin.
Lijkt me niet echt dat dat iets tegen dat 'virus' is.
Ik heb een stuk of 3 virus scanners los gelaten op me telefoon maar niets gevonden. Ook een app die reclame pop-ups opspoort en die vind ook niets.
Toch maak ik me echt zorgen. Ik weet niet hoe ik eraan en vooral hoe ik er vanaf kom!
heeft iemand dit ook gehad!? En hoe ben je er vanaf gekomen?
Het is een Android telefoon (Sony experia)

Weet jij het antwoord?

/2500

Net zoals op een gewone PC of laptop kun je naast virussen ook Malware binnenhalen. Om te voorkomen dat je Malware binnenhaalt kun je het beste alleen via de Google Play je apps downloaden. Daarop wordt alle software eerst gecontroleerd, wat iets meer garantie biedt dat je geen ongewenste zaken binnenhaalt. Het gaat dus vermoedelijk om Malware en niet een echt virus. Er bestaat ook Malwarebytes voor Android. Met dat programma kun je proberen de Malware te verwijderen. Toegevoegd na 47 minuten: Jammer dat het in dit geval niet is gelukt met Malwarebytes. Er bestaan meerdere Malwareverwijderaars. Je kan nog een poging wagen met een andere anti malware app. Soms wordt nieuwe Malware niet meteen herkend. Je kan ook een volgende update van je anti virus en malware apps afwachten. Terugzetten naar fabrieksinstelling kan altijd nog.

Bronnen:
https://play.google.com/store/apps/details...
https://play.google.com/store/search?q=mal...

Waarschijnlijk staat er een sterrentje in je notificatie balk, naast al die reclames. Dit komt door een app die je hebt gedownload. Er zijn meerdere manieren om dit op te lossen: 1. download Adblock Plus, die zorgt dat de reclame er niet meer door komt. - Dit is de inefficiënte manier. 2. download Addons Detector. - Na het downloaden moet je de app installeren. - Open de app. - Klik op Scan. - Klik op Addons nadat de scan is voltooit. - Vervolgens zet je de Filter op: Push Notificaties. - de App(s) die daar staat/staan zorgen voor de reclame. - Verwijder de apps die de Push Notificaties addon gebruikten. - Voer stap 3 uit en doe een scan. Als de Addons Detector app vast blijft staan bij het scannen op een app, moet je nog een keer op scan drukken. 3. Zorg altijd dat je een virus scanner hebt. Ik raad Avast! aan, is een goede virus scanner. Als het goed is ben je nu van de reclame af. Succes! Ps. Er zijn Apps die de Push Notificaties wel goed gebruiken, maar dat zijn er niet veel. (Pantheon) is er één van, die misbruikt de Push Notificaties niet. Push Notificaties is niet het zelfde als een notificatie in de notificatie balk zetten! Dat kan elke app

Wellicht kun je malwarebytes mobile eens proberen. Ik gebruik zelf Malwarebytes op mijn mobiel en ook mijn PC trouwens. Echt een aanrader!

Bronnen:
http://malwarebytes.nl/malwarebytes_mobiel.php
http://www.malwarebytes.nl

Het is vast en zeker gewn virus meestal krijg je van die reclame van een app kijk wat je als laatst geinstaleers heb en probeer dat te verwijderen

Sinds wanneer heb je het?? Ga even naar instellingen, applicaties, en sorteer op datum. Dan kan je zien wat je rond die tijd geinstalleerd hebt. Vaak is het gewoon een app die dat soort dingen naar voren laat komen. Ik gebruik zelf net als hierboven in het antwoord Addons detector, normaal een goede app, die vind bij mij al dat soort dingen wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100