Hoe klaag je iemand aan in een ander land?

Ik ben gehackt door de japanse regering. Heb het logboek met alle informatie als bewijs.

Toegevoegd na 1 minuut:
met extra bewijs word bedoeld:
ip adres , computer naam , computer OS , adres.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor eigenlijk iedere juridische procedure geldt: start bij het Juridisch Loket en/of de Nederlandse Orde van Advocaten: http://www.juridischloket.nl en http://www.advocatenorde.nl Probeer eerst een Nederlandse advocaat te vinden die de juridische zaken voor je wil regelen. Hij of zij moet vertrouwen hebben in een goede afloop van een juridische procedure. In overleg met hem of haar kan worden besloten om in het andere land (Japan in dit geval) ook een advocaat in te schakelen. De Japanse advocaat is het beste op de hoogte van de procedures en de regels in Japan. De advocaten kunnen onderling de juridische zaken goed afstemmen. De Nederlandse advocaat kan jou professioneel informeren over de voortgang van de procedure in Japan.

Bronnen:
www.advocatenorde.nl
www.juridischloket.nl

Ik kan niet zien van welk land u bent maar in Belgie kan u zoiets melden aan ecops. Zie bijgevoegde link. In Nederland zal er ook wel een dergelijk meldpunt zijn.

Bronnen:
https://www.ecops.be/webforms/Default.aspx

Als de server van uw site zich in Nederland bevind kan u gewoon aangifte van internetcriminaliteit bij de Nederlandse politie, het delict heeft namelijk in Nederland plaats gevonden. Op het moment dat blijkt dat de daders zich in het buitenland bevinden kan justitie om uitlevering verzoeken aan het land waar de mogelijke dader verblijft. Staat de server in een ander land, dient u aangifte te doen in het land waar de server staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100